3 minder bekende communicatiemethoden

Communiceren doen we allemaal, iedere dag. Wat opvalt is dat vrijwel alle communicatie nu óf face to face plaatsvindt, of middels het internet verloopt. Zelfs wanneer we bellen doen we dit nu vaak over een 4G verbinding in plaats van middels de reguliere telefoonlijnen! Zijn er dan nog wel andere middelen en manieren? Jazeker! Hieronder zie je er vijf, dus bekijk ze snel.

Push to talk

Wat is push to talk? Push to talk is een communicatiemethode die je terugvindt op portofoons en walkie talkies. Het fenomeen duidt op het feit dat maar één zender op een specifieke radiofrequentie kan zenden, er is geen ruimte voor een tweede. Daarom zitten op deze apparaten knoppen die je in moet drukken om de frequentie voor jezelf te claimen en zo je boodschap in te kunnen spreken!

Faxen

Een fax wordt tegenwoordig nog maar zelden gebruikt. Dit terwijl deze, tot voor kort, erg belangrijk waren voor de meeste bedrijven en instellingen. Het apparaat was in staat om een document te scannen en deze informatie vervolgens via de telefoonlijn naar een ander faxapparaat te versturen. Het ontvangen apparaat printte het document vervolgens uit, waarmee de overdracht compleet was!

Koerier

De koerier! Door de eeuwen heen was het sturen van een boodschapper altijd een goede manier om snel een boodschap van A naar B te krijgen. Het koeriersberoep is dan ook behoorlijk oud en het bestaat nog steeds! Tegenwoordig zie je koeriers vooral veel in drukke steden, waar ze belangrijke stukken op de fiets van A naar B brengen om op die manier sneller te zijn dan het gemotoriseerde verkeer of openbaar vervoer.

Weer wat geleerd

We hopen dat je aan de hand van deze blog iets nieuws hebt geleerd over communicatiemiddelen die je wat minder vaak tegenkomt in het dagelijks leven.