3 Redenen om te kiezen voor een uitzendbureau

uitzendbureau

Heb je tijdens de coronacrisis noodgedwongen afscheid moeten nemen van (een deel van) je personeel? Als de coronacrisis voorbij is kan het lastig zijn om je werkzaamheden weer op te starten, zeker als je een personeelstekort ziet aankomen. Heb je er weleens over nagedacht om te kiezen voor personeelswerving via een uitzendbureau? Waarom dit voor jou een goede zet kan zijn lees je hier.

1. Personeelswerving via een uitzendbureau is efficiënt

Eén van de beste redenen om te kiezen voor een uitzendbureau is de efficiëntie. Reken maar eens uit hoeveel tijd je eigenlijk kwijt bent aan het werven van goed personeel. Het schrijven van een vacature, het zoeken naar de juiste kanalen om de vacature uit te zetten, het doorlezen van ingezonden sollicitaties, sollicitanten uitnodigen en gesprekken voeren… Het zijn stuk voor stuk taken die jou uit handen worden genomen door een uitzendbureau in te schakelen. Je kostbare tijd kun je op die manier steken in de dagelijkse bedrijfsvoering.

2. Via een uitzendbureau kun je betrouwbaar personeel werven

Het is iedere ondernemer weleens overkomen: een op het eerste oog enthousiaste en kundige sollicitant is in de praktijk helaas niet altijd de goede werknemer die hij of zij deed voorkomen. Dit zorgt niet alleen voor veel frustraties, maar ook voor een enorm tijdsverlies. Je moet immers opnieuw op zoek naar een werknemer die wel aan je verwachtingen voldoet. Door als bedrijf te werken met een uitzendbureau, ben je ervan verzekerd dat sollicitanten passen bij het door jou uitgezette profiel. Je kunt hierdoor veel tijd en moeite besparen en je boekt snel vooruitgang.

3. Heb je flexwerkers nodig? Ook dan biedt een uitzendbureau uitkomst

Zijn (een groot deel van) jouw werkzaamheden seizoensgebonden en werk je daarom veel met flexwerkers? Er zijn ook uitzendbureaus die zich specialiseren in flexwerk vacatures. Zeker als je in korte tijd veel personeel nodig hebt, kan dit voor een grote uitdaging zorgen. Als je werkt voor een bedrijf dat seizoensgebonden werkzaamheden verricht, heb je het in deze periode druk genoeg. Het kiezen voor een uitzendbureau levert voor jou daarom een extra groot voordeel op qua tijdsbesparing. Een uitzendbureau zorgt daarnaast voor de juiste contracten zodat je later geen discussie krijgt met flexwerkpersoneel.