Alles over zakelijk geld lenen met Lenary

zakelijke leningen

Als je voor een bedrijf geld gaat lenen, dan is het slim om dit gescheiden te houden van je persoonlijke financiën. Je sluit dan een zakelijke lening af. Op Lenary.nl kun je verschillende aanbieders van zakelijke leningen vergelijken om zo voordelig mogelijk uit te komen. Hier lees je meer over zakelijke leningen en alles wat je ervan moet weten.

Zakelijke financiering

Een zakelijke lening is geheel anders dan een persoonlijke lening. Zo ben je als zelfstandige niet in loondienst en heb je dus geen vast inkomen. Iets wat je wel hebt en kunt laten zien bij een persoonlijke lening. Het is dan ook moeilijker om geld te lenen als zelfstandige, omdat je een groter risico vormt. Je kunt minder zekerheid bieden dat je de lening op tijd kunt aflossen. Als je een zakelijke lening wil afsluiten kom je meestal met een ondernemersplan en uitleg over waar je hoeveel geld aan wilt uitgeven. Als dit geloofwaardig en duidelijk is en het lijkt erop dat je zal kunnen aflossen, dan kun je de zakelijke lening afsluiten. Ook kun je vragen of iemand garant voor je wil staan, dit zal zakelijk geld lenen ook veel makkelijker maken.

zakelijke leningen

Lage rente

Op dit moment ligt de rente voor het afsluiten van een zakelijke lening niet hoog, zelfs heel laag. Daar is voor gekozen om de economie te stimuleren. Dat betekent dat dit het perfecte moment is om een zakelijke lening af te sluiten als je dit al een tijd overweegt. Door geld te lenen kun je weer investeren in je bedrijf. Invloed op de rente uitoefenen is moeilijk wanneer je nieuw bent, maar kan bijvoorbeeld wel wanneer je vaker bij de kredietverstrekker afneemt en diegene dus kent. Op dit precieze moment kun je niet veel invloed uitoefenen omdat de rente al erg laag ligt, maar enige invloed uitoefenen moet zeker mogelijk zijn.

Zakelijke lening afsluiten

Een zakelijke lening afsluiten kun je doen bij alle grote banken in Nederland. Onderling verschillen deze banken echter wel in voorwaarden dus vooraf onderzoek doen naar welke aanbieder van zakelijke leningen het best bij je past wordt aangeraden. Zo kun je op Lenary.nl makkelijk die aanbieders vergelijken en de voorwaarden bekijken zodat je zeker de juiste keuze maakt. Het afsluiten kan in veel gevallen volledig online.

Risico’s

Ga je een zakelijke lening afsluiten, houd dan rekening met de risico’s. Als je zakelijke schulden hebt en je kunt de lening niet meer aflossen, dan kan er beslag worden gelegd op overige bezittingen. Meestal heeft het geen invloed op je privé-eigendommen, maar er zijn uitzonderingen en je bedrijf kan dus wel failliet worden verklaard. In uiterste gevallen kan er zelfs beslag op je huis worden gelegd. Het is daarom van belang dat je voor jezelf goed nagaat of je de zakelijke lening zal kunnen aflossen voordat je deze afsluit.