Blended learning, een term die je vaker hoort.

Steeds vaker hoor je termen langs komen die je niet altijd even goed begrijpt. En het houdt ook niet zomaar op met de nieuwe termen, want bijna elke dag hoor je wel een nieuwe term voorbij komen. Nu heb je Blended Learning als nieuwe term die helemaal zich aan het ontpoppen is. Maar wat is Blended Learning nou eigenlijk? Wij gaan er even dieper op in.

Kan iemand mij vertellen wat Blended Learning is?

Ja, wij geven jou het verlossende antwoord. Eigenlijk wanneer je de betekenis hiervan gaat opzoeken is het super simpel, of tenminste klinkt het ook heel simpel. Want het is eigenlijk de Engelse benaming van gemixt leren. En stiekem meer dan gemixt leren, is het eigenlijk niet. En dan klinkt het nu allemaal wel super simpel, maar wat houdt het dan eigenlijk in? Blended Learning is eigenlijk een mix van verschillende leervormen die samen gevoegd worden. Denk hierbij aan klassikale training en e-learning die hierbij de overkoepelende naam van gemixt leren krijgt.

Is het dan echt zo zwart wit?

Het is niet dat gemixt leren alleen gaat over klassikale trainingen en eventuele e-learning modules. Het kan namelijk nog veel meer andere verschillende leer vormen bevatten. Denk bijvoorbeeld aan webinars, whitepapers, YouTube filmpjes en kennisbijeenkomsten Maar het kan ook een op een coaching sessies bevatten. Hierbij kan je eigenlijk aan alles denken waarbij kennis wordt gedeeld en overgebracht. Dat alles kan je vinden in deze nieuwe term.

Deze nieuwe term is eigenlijk de toekomst. Want je kan heel gemakkelijk jouw eigen manier van gemixt leren samen stellen. Zo kan jij er voor zorgen dat je zelf, of eventueel personeel gemotiveerd blijft en hierbij ook nog nieuwe aspecten leert. Zo is bijscholing of omscholing niet heel lastig meer. Want steeds meer mensen zullen in aanmerking komen met deze term en hierdoor zal het dan ook populairder worden. Misschien dat je nu nog niet super veel aanbod kan vinden omdat het nog in de kinders schoentjes staat, maar wanneer de term helemaal is ingeburgerd kan iedereen heel gemakkelijk nieuwe aspecten leren.

Hoe zorg jij er eigenlijk voor dat je gemotiveerd blijft en voldoende nieuwe aspecten blijft leren om dit uiteindelijk toe te passen in de praktijk. Dat kan natuurlijk gewoon in het dagelijkse leven thuis zijn, maar ook in jouw werk leven wat je hier in Nederland hebt. Zorg er voor dat je altijd blijft leren, want je bent nooit te oud om te leren.