COREP XBRL

De Nederlandse Bank wil dat in 2017 de COREP rapporten in XBRL aangeleverd worden. Dit bespaart De Nederlandse Bank veel tijd en geld. In 2017 willen trouwens meer instellingen dat financiële rapporten in XBRL worden aangeleverd.

Veel mensen in de financiële sector weten vaak niet eens wat XBRL is. Sommige mensen maken al zelfs gebruik van XBRL software. XBRL is een taal dat gemaakt is voor het delen van financiële gegevens. Het is ook een open standaard wat betekent dat er geen licentiekosten voor betaald hoeft te worden.

Voor het maken van COREP XBRL moet je wel het software kopen. XBRL is namelijk alleen de taal en hier kun je weinig mee, tenzij je zelf kunt programmeren. XBRL is dus enkel de taal en er is ook nog een software voor nodig. Diverse bedrijven hebben de software voor XBRL ontwikkeld. Ze komen in verschillende prijzen en hebben ook verschillende opties.

Je kunt wel met alle XBRL software COREP XBRL rapporten aanmaken. Welke software het beste is ligt aan het bedrijf zelf. Het is dus altijd slim om een expert erover te raadplegen voordat je een bepaalde XBRL software aanschaft voor COREP XBRL.

Bezoek de volgende websites voor meer informatie over COREP XBRL.