Een goede linkbuilding strategie begint met een zoekwoord analyse

linkbuilding strategie

Wanneer je met je site hoger in google wil komen dan heb je een linkbuilding strategie nodig. Linkbuilding is nog altijd verantwoordelijk voor ongeveer 40% van je SEO ofwel zoekmachine optimalisatie. Het is dan ook belangrijk om een goede linkbuilding strategie te maken of te laten maken maar de eerste stap daarin is het zoekwoorden onderzoek.

linkbuilding strategie

Wat is een zoekwoord onderzoek of analyse?

Niets is zo relevant voor een website of online campagne als de juiste zoektermen. Het selecteren en analyseren van de juiste zoekwoorden en zoektermen is de eerste stap in je zoekmachine optimalisatie. Vraag tien klanten naar de zoekterm die zij zouden typen om jouw dienst of product te vinden en je krijgt ongetwijfeld tien verschillende antwoorden. Iedereen zoekt anders en dat maakt het optimaliseren van je vindbaarheid ook zo lastig.

Bepalen van zoekwoorden

Een zoekwoord of zoekterm is dus hetgeen dat mensen intikken in Google wanneer ze op zoek zijn naar jouw product of dienst. Als je schoenen verkoopt zijn een aantal mogelijk zoekwoorden dus:

  • schoenen
  • nieuwe schoenen
  • sneakers
  • schoenen met hak
  • rode schoenen

Zoals je ziet is het product zelf maar ook afwijkingen erop, synoniemen en aanvullingen belangrijk voor een volledig zoekwoorden onderzoek. Er zijn altijd meerdere termen relevant voor je onderzoek. 

linkbuilding strategie

Onderzoeken via online tools

Je kunt niet alles zelf doen. Een linkbuilding strategie moet je ook toetsen en testen. Daarvoor gebruik je verschillende tools, onder andere tools die je helpen meer zoekwoorden te verzamelen. Daarna kun je ook nog onderzoeken hoe vaak er dan gezocht wordt op die termen en welke je dus moet toevoegen aan je site.