Het belang van temperatuur bewaking voor bedrijven

Het belang van temperatuur bewaking voor bedrijven

Waarom is temperatuur bewaking voor sommige bedrijven nodig?

Ben je OA verantwoordelijk binnen een farmaceutische omgeving? Dan ben je vast wel bekend met temperatuur bewaking. Temperatuur bewaking is voor sommige bedrijven van groot belang. Zeker binnen een farmaceutische omgeving. Als je met geneesmiddelen of vaccins werkt, is het gebruik van gevalideerde temperatuurbewaking zelfs verplicht! In dit blog vertellen we je waarom temperatuur bewaking voor deze bedrijven nodig is en wat temperatuur bewaking doet. Lees dus snel verder.

Welke bedrijven hebben baat bij temperatuur bewaking

Temperatuur bewaking voor bedrijven is dus van groot belang binnen de farmaceutische omgeving. De temperatuur bewaking wordt onder andere gebruikt door ziekenhuizen, apotheken en laboratoriums. Maar ook door de logistiek dienstverleners, groothandels, producenten en universiteiten.

De temperatuur bewaking is waar jouw producten ook zijn

Temperatuur bewaking is nodig om te kunnen controleren wat de temperatuur in een ruimte is. Geneesmiddelen bijvoorbeeld moeten onder een bepaalde temperatuur opgeslagen en vervoerd worden voor een goede werking. Dankzij de temperatuur bewaking kunnen bedrijven dit dus checken. De temperatuur bewaking is overal waar jouw producten ook zijn. Tijdens de productie, het transport, de opslag of bij het uitgiftepunt. Zo weet je zeker dat er niets mis kan gaan.

Hoe werkt de temperatuur bewaking?

Voor de temperatuur bewaking worden digitale sensoren geplaatst in de zogenaamde koudeketen. Dit kunnen bijvoorbeeld koelkasten, koelcellen, magazijnen of voertuigen zijn. De temperatuursensoren verzamelen de gemeten waarden. Deze worden via een beveiligde verbinden doorgestuurd. De data wordt opgeslagen en vertaald naar leesbare data. Deze data kun je zelf inzien om te controleren of de temperatuur in een ruimte juist is. Wil je meer zakelijke blogs en tips lezen? Klik hier voor een overzicht van onze blogs.