Hoe verhoog je de productiviteit van de medewerkers van je bedrijf?

Als eigenaar of leidinggevende bij een bedrijf wil je er natuurlijk altijd voor zorgen dat je werknemers op de top van hun kunnen presteren. Dat is logisch, maar toch is het erg lastig om dit voor elkaar te krijgen. Dit is logisch aangezien niet iedereen elke dag kan presteren. Daarom is het verstandig om je te verdiepen in de verschillende manieren die je kunt gebruiken om de productiviteit en daarmee ook de prestaties van je werknemers te verbeteren. Je moet hierbij wel goed nadenken of deze manier ook echt zal werken voor jou en je werknemers. 

Investeer in performance management

Het is dus van belang om er alles aan te doen om je werknemers het beste uit henzelf te laten halen. Veel mensen denken dat dit enkel in het belang van de werkgever is, maar ook als werknemer is dit fijn. Je krijgt dan bijvoorbeeld eerder een salarisverhoging of een hogere functie en bovendien zorg je ervoor dat je baan blijft bestaan. Als je slecht presteert en er moet een keer bezuinigd worden, is de kans anders een stuk groter dat jouw baan wordt geschrapt. Indien je als werkgever op zoek bent naar een manier om je werknemers productiever te laten werken, is het misschien een goed idee om te investeren in performance management. Dit houdt in dat je een bedrijf inschakelt wat je komt helpen bij het managen van de prestaties van je personeel. 

 

Het managen van de prestaties van je personeel wordt op verschillende manieren gedaan. Eén van de belangrijkste delen van deze begeleiding is bijvoorbeeld het voeren van gesprekken over hoe je prestaties de afgelopen tijd zijn geweest. Twee keer per jaar zal er met de werknemers van het bedrijf worden gesproken over hoe zij vinden dat het op dit moment gaat en wat zij zelf kunnen doen om dit te verbeteren. Dit is één van de manieren om mensen bewuster bezig te laten zijn met hun prestaties en met wat zij kunnen doen om productiever te werken. Daarnaast worden zij nog op andere manieren begeleid waardoor hun prestaties uiteindelijk zullen verbeteren. 

Zorg voor een goede werksfeer

Het is ook van belang dat er een goede sfeer hangt onder het personeel. Op deze manier kunnen mensen veel prettiger met elkaar samenwerken en daarom is het slim om af en toe iets leuks te doen met alle personeelsleden. Zo zorg je ervoor dat mensen elkaar beter leren kennen en dat zij het gezellig hebben. Dit kan bijvoorbeeld een vrijdagmiddagborrel zijn, maar het is ook mogelijk om echt een personeelsfeest te organiseren. Natuurlijk kun je ook een leuke activiteit kiezen om deze vervolgens met alle personeelsleden samen te gaan doen.