Ontdek de beste tips voor de kilometerregistratie

Als ondernemer kan het handig zijn om tips te krijgen over bijvoorbeeld de kilometerregistratie van bedrijfsvoertuigen. Het bijhouden van een kilometerregistratie levert soms de nodige vragen op voor ondernemers. De kilometerregistratie moet namelijk zonder fouten worden bijgehouden, zodat je geen problemen krijgt met de Belastingdienst. Van elke zakelijke rit moeten de nodige gegevens worden genoteerd, volgens de eisen en regels voor rittenregistratie van de Belastingdienst. Je kunt hierbij denken aan de datum, de begin- en eindstand van een rit en natuurlijk nog veel meer. Wat zijn de andere tips? Onderstaand vertellen we er alles over!

Houdt het altijd bij

Als je ervoor kiest om de afgelegde kilometers met de hand bij te houden, doe dit dan in een goed systeem. Met een goed systeem zoals Excel, is het mogelijk om alle ritten goed bij te houden. Het kost enorm veel tijd om alles goed bij te houden, vooral als jouw onderneming gebruikmaakt van meerdere bedrijfsvoertuigen. Het is aan te raden om niet alles met de hand bij te houden, want er is hier ook uitstekende software voor. Kilometerregistratie Routevision kan namelijk echt het verschil maken voor jouw onderneming. Je kunt op deze manier de ritten bijhouden van alle bedrijfsvoertuigen. Je krijgt een duidelijk overzicht van de gemaakte kilometers en welke kosten hieraan verbonden zitten.

Onderscheid maken tussen privé en zakelijk

Bij het bijhouden van de kilometerregistratie, is het noodzakelijk om onderscheid te maken tussen privé en zakelijk. Met een rittenregistratiesysteem kun je kantooruren instellen, zodat het onderscheid automatisch wordt gemaakt. Merk je gedurende het jaar dat je over de 500 km grens heen gaat? Dan is het essentieel om snel te handelen en dit ook te melden bij de Belastingdienst, zo kun je namelijk een hoop geld besparen. Bewaar daarnaast ook alle tankbonnen en eventuele reparatiekosten.