Vertaalbureau tarieven

Wat de meeste mensen zich afvragen wanneer ze op zoek zijn naar een vertaalbureau is hoeveel een goede vertaling kost en wat te veel is voor een vertaling.

In Nederland zijn er namelijk vertaalbureaus tussen dat belachelijk hoge tarieven hanteren. Dit terwijl er veel betere vertaalbureaus zijn met lage prijzen. Het is dan ook slim om eerst wat onderzoek te doen voordat je voor een vertaalbureau kiest.

In de eerste plaats moet je een heleboel vertaalbureaus gaan vergelijken en dit is makkelijk. Je moet er alleen wel een beetje tijd in steken. De tijd die je erin steekt is het waar, want je bespaart uiteindelijk veel geld. Je begint door minstens de websites van 20 tot 30 vertaalbureaus te bezoeken. Op de website kijk je naar de tarieven en noteer je deze. Elke website heeft een gedeelte waarin het vertaalbureau zijn tarieven heeft aangegeven. Noteer zowel de URL van de website als de tarieven op een spreadsheet. Dit is vooral een hoop knip en plak werk.

Wanneer je klaar bent kun je de spreadsheet laten sorteren op prijs. Je krijgt dan een lijst van vertaalbureaus dat van 1 naar 20 gaat of 30 afhankelijk van hoeveel websites je bezocht hebt. Je kunt daarna wat uitgebreider onderzoek doen naar de top 3 vertaalbureaus, zoals we dat hieronder hebben gedaan.