Vertaalmachine gebruiken of een vertaalbureau inschakelen?

Vertaalmachines gebruiken voor het vertalen van een document is voor veel mensen de standaard methode. Vertalingen zijn een essentieel onderdeel in de communicatie tussen organisaties, bedrijven en landen. Het is heel aantrekkelijk om een brontekst door een vertaalmachine als Google Translate te halen. Toch is dit niet altijd verstandig en is het altijd aan te raden om een vertaalbureau in te schakelen. Een vertaalbureau inhuren is de verstandigste keuze en dit komt doordat ze een expertise hebben in het uitvoeren van vertaalprojecten. Wil jij weten waarom deze keuze zoveel beter is dan het gebruik van vertaalmachines? Onderstaand vertellen we er alles over!

Vertaalmachines lezen niet tussen de regels door

De menselijke taal is natuurlijk complex en maar in beperkte mate vast te leggen tussen de regels. Hoe complexer een tekst is, hoe makkelijker het is voor een vertaalmachine om de grammaticale inhoud op de juiste manier te vertalen. Voor een vertaalmachine is het niet mogelijk om de context van een tekst compleet te kunnen begrijpen. Hierdoor kan een tekst niet op de juiste manier vertaald worden en kan de tekst de juiste boodschap niet goed uitdrukken. Dit kan voor problemen zorgen tussen de communicatie bij organisaties en bedrijven. Het inschakelen van een gecertificeerd vertaalbureau is dan de juiste oplossing en zorgt ervoor dat de bronteksten zonder fouten vertaald kunnen worden.

Kies voor kwaliteit

Je wilt natuurlijk niet aankomen bij een zakenrelatie of je klant met een slechte vertaling. Vertalingen met veel fouten kunnen voor grote problemen zorgen, vooral als het gaat om juridische documenten. Laat je documenten daarom altijd vertalen door een gecertificeerd vertaalbureau met native vertalers. Je bent op die manier altijd verzekerd van een uitstekende kwaliteit. De native vertalers hebben kennis van taal en cultuur, en weten de juiste stijl en toon aan te brengen in een vertaling. Zo wordt jouw boodschap overgebracht zoals je het bedoelt. Het inschakelen van een vertaalbureau kan eenvoudig op het internet, maar er zijn verschillende partijen. Vergelijk deze partijen goed met elkaar en neem bijvoorbeeld een kijkje op de website van het vertaalbureau.