Wat leer ik tijdens een Excel cursus?

Als u overweegt een Excel-cursus te volgen, vraagt u zich misschien af wat u precies zult leren. In deze blogpost geven wij u een overzicht van de onderwerpen die in de meeste Excel-cursussen aan bod komen, zodat u kunt beslissen of het volgen van een cursus iets voor u is. Van basis cel opmaak tot meer geavanceerde formules en functies, Excel cursussen kunnen u een uitgebreide introductie geven in het gebruik van deze krachtige software, dit is wat u kunt verwachten van een Excel cursus:

Opmaak cellen

Een van de eerste dingen die u leert in een Excel cursus is hoe u cellen opmaakt. Dit omvat het wijzigen van het lettertype, de kleur en de grootte van de tekst, evenals het toevoegen van randen en achtergrondkleuren. U leert ook hoe u cellen kunt samenvoegen en splitsen, wat handig kan zijn bij het maken van complexere documenten.

Formules en functies

Wanneer u de cel opmaak onder de knie heeft is de volgende stap het begrijpen en leren van de formules en functies in Excel. Met formules kunt u berekeningen uitvoeren, terwijl functies u kunnen helpen die gegevens op verschillende manieren te manipuleren. U kunt bijvoorbeeld de functie SUM gebruiken om snel een kolom met getallen op te tellen.

Grafieken en diagrammen

Ten slotte zult u ook leren hoe u grafieken en diagrammen maakt. Dit kan een geweldige manier zijn om uw gegevens te visualiseren en begrijpelijker te maken voor uzelf en anderen. Excel cursussen kunnen variëren in lengte, maar de meeste zullen al deze onderwerpen, en meer, behandelen. Aan het eind van een Excel cursus heeft u een uitstekende Excel kennis.

Hopelijke heeft deze blog post u kunnen informeren over wat een Excel cursus inhoud en kunt u makkelijker een keuze maken of u wel of niet een Excel cursus wilt volgen!

bron: learnit.nl