Wat zijn de taken van een administratief medewerker?

Iedere onderneming dient haar administratie bij te houden. Hier gaat het om kantoorwerkzaamheden op financieel, secretarieel en servicegericht vlak. Maar wat houden deze taken precies in en hoe kun je hier bekwaam in worden zodat je zelf als administratief medewerker aan de slag kunt gaan? Opleider Fabius is gespecialiseerd in bedrijfsopleidingen en weet als geen ander hoe de administratieve wereld in elkaar zit.

Verschillende vlakken

De taken administratief medewerker hebben allemaal betrekking tot de bedrijfsvloer op kantoor. Je bent veel met communicatie bezig en met het verwerken van informatie. Zo kun je bezig zijn met het beantwoorden van mail, telefoontjes aannemen, formulieren controleren, afspraken maken en ga zo maar door. Geen dag is hetzelfde in deze beroepsgroep. Onder administratief medewerker horen ook specialismen die allemaal enkele van deze taken als hun hoofdtaken zien. Deze specialismen zijn onder andere secretaresse, financieel administratief medewerker en commercieel administratief medewerker. Daarnaast vallen taken als receptionist, telefonist en de bedrijfsadministratie hieronder.

Hoe kun je administratief medewerker worden?

Om de taken van administratief medewerker uit te kunnen voeren heb je minimaal de basiskennis nodig van je specialismen. Als je bijvoorbeeld secretarieel medewerker moet worden, moet je wel kunnen weten hoe je schriftelijke en mondelinge communicatie kunt verwerken en afhandelen. Daarnaast is de basiskennis van programma’s als Outlook en Word erg handig. Deze basiskennis kun je opdoen door een van de vele opleidingen van Fabius te volgen, die gefocust zijn op jouw werkveld. Hier leer je wat je moet weten voor je functie en hoe je dit op je werkplek kunt gebruiken. De opleidingen zijn gebaseerd op hoe je later aan de slag kunt gaan en geven je de handvaten die nodig zijn om je beroep goed uit te kunnen voeren. De opleidingen van Fabius zijn volledig naar eigen wens in te vullen, waardoor je tijdens de opleiding gewoon aan de slag kunt blijven gaan en je vers geleerde theorie meteen in de praktijk kunt uitvoeren.