Zonnepanelen zonder investeren, wat zijn de opties?

Steeds meer bedrijven, maar ook particulieren denken erover na om zonnepanelen te laten plaatsen op het dak van hun gebouw of woning. Het is echter algemeen bekend dat een degelijke installatie met zonnepanelen voorzien steeds gepaard gaat met een behoorlijke investering. De gemiddelde kostprijs voor een systeem met zonnepanelen is dan ook niet voor niets gelegen tussen de €5.000 en €7.500. Heel wat mensen, maar ook bedrijven hebben dit bedrag niet zomaar voor handen waardoor ze kijken in de richting van mogelijke alternatieven. Zonnepanelen zonder investeren plaatsen is door de jaren heen dan ook steeds populairder geworden. Hoe dat precies mogelijk is en of dit interessant is ontdekt u op deze pagina. 

  1. Plaatsing van zonnepanelen zonder investeren

Stelt u zich de vraag of zonnepanelen zonder investeren laten plaatsen in de praktijk mogelijk is? Dan is het antwoord daarop volmondig ja. Door de jaren heen zijn er heel wat verschillende mogelijkheden op de markt verschenen die hiervoor zorgen. In het merendeel van de gevallen kiezen bijvoorbeeld bedrijven met een beperkte cashflow ervoor om hun installatie met zonnepanelen te huren of te leasen. Op deze manier hoeft men geen grote investeringen te doen terwijl men toch kan genieten van een aanzienlijke energiebesparing. Bij veel mensen zal dit nu ongetwijfeld als muziek in de oren klinken. Toch zijn er ook aan zonnepanelen zonder investeren plaatsen zowel voor- als nadelen verbonden. 

  1. Wat zijn de voordelen van zonnepanelen zonder investeren plaatsen?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar de voordelen die zijn verbonden aan zonnepanelen zonder investeren plaatsen. Het spreekt namelijk voor zich dat de populariteit hiervan niet zomaar uit de lucht is komen vallen. Bij het maken van deze keuze bent u dan ook verzekerd van de hieronder terug te vinden voordelen: 

  1. Er is uiteraard geen grote investering vooraf vereist; 
  2. Het onderhoud is bij zonnepanelen huren steeds in de prijs inbegrepen; 
  3. U moet niet zelf op zoek gaan naar een geschikte installateur; 
  4. De verzekering voor uw systeem met zonnepanelen is inbegrepen; 
  5. In het merendeel van de gevallen zijn ook eventuele herstellingen inbegrepen; 
  6. Er vindt een continue monitoring plaats van het rendement van het systeem; 
  7. U kunt vanaf de eerste maand meteen rendement realiseren met uw zonnepanelen; 

Voor heel wat bedrijven, maar ook particulieren zorgen de hierboven terug te vinden voordelen ervoor dat zonnepanelen zonder investeren op hun dak laten plaatsen veruit als het meest interessant wordt aanzien. Toch zijn er ook nadelen om rekening mee te houden. 

  1. Met welke nadelen dient u rekening te houden?

In principe zijn er twee nadelen om rekening mee te houden bij zonnepanelen zonder investeren. Het eerste nadeel heeft uitsluitend betrekking tot het moment waarop er sprake is van een huurovereenkomst en u dus uiteindelijk geen eigenaar wordt van het systeem. In dit geval zult u nooit het optimale rendement weten te behalen, integendeel. Op het ogenblik dat het systeem anders zou zijn afbetaald en u dus zou kunnen genieten van gratis stroom is dat dus niet langer het geval wanneer u een huurovereenkomst heeft afgesloten. 

Het tweede nadeel is terug te vinden in het feit dat u bij zowel een huur- als leasingovereenkomst altijd een bepaalde kostprijs zult betalen. Deze kost wordt in rekening gebracht onder de vorm van een rente of intrest waardoor uw rendement eveneens wat lager uitvalt. Daar staat uiteraard wel tegenover dat u niet uit de financiële reserves van uw onderneming moet gaan putten. Het is dus een beetje afwegen welke van deze twee oplossingen voor u nu precies het meest interessant is. 

Uw zonnestroom ambities met een goed gevoel uit handen geven? Neem direct contact op met KiesZon.nl voor een vrijblijvend advies.