3 voordelen van groene zakelijke energie

Steeds meer mensen stappen over op groene stroom. Dat zijn zowel ondernemers als particulieren. Zij willen met oog op de toekomst een handje helpen aan een beter milieu. Door over te stappen op groene energie doe je dat zonder twijfel. Begin je met energie vergelijken zakelijk dan scoor je ook nog eens de beste energiedeal op het gebied van groene stroom. In dit artikel vertellen we je graag meer over de voordelen van groene energie voor je bedrijf zodat ook jij misschien de overstap wil gaan maken.

Groene stroom is beter voor het milieu

Wat misschien wel het meest belangrijke onderdeel is van groene energie is het feit dat het beter is voor het milieu dan grijze energie. Dat ligt vooral aan de manier hoe beide vormen van energie worden opgewekt. Bij de productie van grijze energie is er bijvoorbeeld sprake van veel CO2-uitstoot. Zoals je misschien wel weet, is CO2 een schadelijk gas voor het milieu. Het zorgt er onder andere voor dat de aarde opwarmt. Bij de productie van groene stroom komt veel minder CO2 vrij, waardoor je wat duurzaamheid betreft dus beter voor groene energie kunt kiezen. Wat je hierbij ook nog moet onthouden, is het feit dat groene energie uit natuurlijke bronnen wordt gehaald. Denk bijvoorbeeld een energiebronnen zoals de zon, de wind en de zee. Grijze stroom wordt geproduceerd uit fossiele brandstoffen, zoals steenkool en aardolie. De natuurlijke bronnen zijn onuitputtelijk, wat betekent dat ze altijd zullen bestaan. Helaas is dat bij de fossiele bronnen niet het geval.

Goedkope groene stroom met zakelijke vergelijker

Veel mensen denken dat de overstap op groene stroom voor het bedrijf een dure overstap is. Dat is gelukkig niet helemaal waar. De laatste jaren zijn er veel energiebedrijven in Nederland bijgekomen die groene energie leveren. Omdat er dus meer aanbod is, zijn de prijzen wat lager gaan liggen. Om gegarandeerd de laagste prijs te krijgen voor je mkb energie of grootzakelijke energie, is het daarbij aan te raden om een zakelijke energievergelijker te gebruiken. Dat is een online tool waarmee je diverse energiedeals met elkaar vergelijkt om zo de beste deal te pakken. In zo’n tool vul je je jaarlijkse energieverbruik in evenals extra wensen, waaronder de wens voor groene stroom. Vervolgens gaat de vergelijker voor je op zoek naar meerdere passende zakelijke energiecontracten. Omdat een zakelijke energievergelijker onafhankelijk is, krijg je altijd het meest complete aanbod te zien. Dat betekent dat je nergens anders goedkoper uit bent.

Je kunt je eigen groene stroom opwekken met zonnepanelen

Wat tot slot erg interessant is aan groene energie is het feit dat je deze vorm van stroom zelf op kunt wekken. Bij grijze stroom kan dat absoluut niet. Het enige wat je nodig hebt, zijn zonnepanelen om zonnestralen mee op te vangen en een omvormer om de zonnestralen om te zetten tot bruikbare energie. Vervolgens heb je je eigen groene energiebron! Dat is in tijden van verduurzaming én steeds hogere energietarieven wel zo prettig. Op deze manier heb je de regie over je eigen energierekening en ben je op een groene manier bezig. Natuurlijk moet je eerst geld investeren voordat je kunt profiteren van de voordelen van zonnepanelen voor je bedrijf. Onthoud hierbij dat je die investering er in verhouding snel uit hebt. Gemiddeld gaan zonnepanelen 20 tot 25 jaar mee en heb je zo’n investering er al binnen acht tot tien jaar uit, afhankelijk van hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Dat betekent dus dat je nog tien tot vijftien jaar gebruik maakt van gratis groene energie. Groene zakelijke energie is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.