3x tips om als mkb’er goedkope energie te scoren

Minder betalen voor je zakelijke mkb energie, wie wil dat nou niet? Steeds meer mensen zijn op zoek naar creatieve manieren om minder te betalen voor hun zakelijke energierekening. Dat is niet zo gek wanneer je kijkt dat de energierekening de een na hoogste kostenpost is voor ondernemers. Vaak is de huur of de hypotheek van een kantoorpand het enige dat hoger is! De vraag is echter: hoe kun je als mkb’er op een eenvoudige manier besparen op je energierekening? In dit artikel geven we je drie bespaartips waarmee je geld bespaart op je mkb energie.

Wek je eigen energie op met groene stroom

Iets wat helemaal bij deze tijd past, is de overstap naar groene energie. Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om zakelijke zonnepanelen te laten installeren. Kijk maar eens om je heen wanneer je door een stad of wijk loopt. De kans is groot dat je veel meer zonnepanelen ziet in vergelijking met vijf of tien jaar geleden. Het grote voordeel van zonnepanelen is dat je er je eigen verantwoorde energie mee op kunt wekken. Een ander voordeel is dat je uiteindelijk veel minder hoeft te betalen voor je zakelijke energierekening. Met zonnepanelen wek je namelijk energie op uit zonnestralen. Zonnestralen zijn gratis, dus je hoeft niets te betalen voor die bron. Natuurlijk moet je wel eerst een investering maken; zonnepanelen zijn immers niet gratis. Hierbij moet je echter wel onthouden dat je die investering er binnen enkele jaren uit hebt, omdat je gebruik maakt van gratis zonnestralen. Uiteindelijk ben je dus heel voordelig én groen uit als mkb’er.

Vergeet niet om energiecontracten te vergelijken

Iets waar je ook veel geld mee kunt besparen, is het vergelijken van zakelijke energie. Veel ondernemers vergeten het om over te stappen wanneer hun zakelijke energiecontract afloopt. Meestal blijven zij uit gemak hangen bij hun huidige energieleverancier. Wil je te veel geld betalen voor je zakelijke energie dan moet je vooral blijven hangen. Het is altijd voordeliger om over te stappen en drie keer raden: overstappen kost helemaal niet veel tijd! Gebruik hiervoor altijd een zakelijke energievergelijker waarmee je binnen no time weet welke energiecontracten er bij jouw energieverbruik passen. Op Minder.nl vind je zo’n zakelijke energievergelijker waarmee je direct aan je zoektocht kunt beginnen. Hier vul je je jaarlijkse energieverbruik in, evenals enkele andere wensen (groene of grijze energie of een flexibel of een vast energiecontract) en je krijgt een overzicht te zien met meerdere mogelijkheden. Omdat de website onafhankelijk is, kies je zelf een energiedeal uit die bij je past. Wil je toch nog even verder kijken? Ook dat is mogelijk.

Hoe zit dat met een mkb energiecollectief?

Wanneer je als mkb’er op zoek bent naar een passende energiedeal krijg je waarschijnlijk een of meerdere aanbiedingen te zien van een zogeheten mkb energiecollectief. Een mkb energiecollectief is een groep mkb’ers die gezamenlijk een energiepakket afneemt. Door zo’n bulkaanbieding aan te gaan, kun je flink wat korting krijgen op je zakelijke energierekening. Toch moet je niet zomaar in zo’n energiecollectief trappen. Je moet namelijk vaak een soort entreegeld betalen om überhaupt mee te mogen doen, terwijl je vooraf niet weet hoe hoog de korting is waar je van gaat profiteren. Daarnaast krijg je met zo’n mkb energiecollectief nooit energie op maat. Dat betekent dus dat je in verhouding misschien wel veel te veel geld betaalt voor je energiecontract. Natuurlijk kun je zo’n aanbieding altijd nader bekijken, maar over het algemeen geldt dat het goedkoper is om zelf op zoek te gaan naar een goede energiedeal. Begin dus zelf met energie vergelijken en gebruik een zakelijke energievergelijker voor het beste aanbod.