De beste console voor al jouw gameavonturen.

Gaming Pc

Gamen is populairder dan ooit. Alleen al in 2018 waren er ruim 9 miljoen Nederlanders die dat jaar wel eens een game hadden gespeeld. Onder jongeren behoort gamen zelfs tot de top drie van activiteiten op een dag, samen met internetten en televisie kijken. De mensheid begint steeds meer digitaal te worden, en gamen speelt hierbij een grote rol. Vooral onder jongens is gamen erg populair met een gemiddelde speeltijd van meer dan 10 uur per week. Maar ook onder de meiden wint gamen aan populariteit. Playstation en Xbox zijn twee van de populairste aanbieders van games, maar ook de Game laptop wordt steeds populairder onder jongeren.

Playstation

De Playstation is onder vrijwel iedereen wel bekend en wellicht heb je zelf een console van Playstation thuis staan. De Playstation is ontworpen door het elektronicamerk Sony en staat dus als erg betrouwbaar bekend. Er zijn reeds vier versies van de Playstation uitgebracht, waarbij de vijfde versie naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar uitgebracht zal gaan worden. Alleen al in de eerste 24 uur werd de Playstation 4 één miljoen keer verkocht. Daarbij biedt Playstation een betaalde online-gaming dienst waarbij je het op kan nemen tegen allerlei tegenstanders uit de hele wereld.

Xbox

De Xbox is vrijwel net zo bekend als de Playstation, maar is slechts 20 jaar op de markt. Hierdoor is het een relatief jonge console. De fabrikant van de Xbox is Microsoft, de Amerikaanse softwaregigant. Het best verkochte spel ooit voor de Xbox is Halo 2, maar ook games als Fifa, Call of Duty en Grand Theft Auto zijn erg populair. Het online netwerk van Xbox is, in tegenstelling tot van Playstation, een gratis dienst. Hierbij zullen de kosten bij aanschaf van de Xbox gereduceerd blijven.

Gaming PC

Naast gamen op de Playstation en Xbox, is gamen op de computer tevens erg populair. Niet op elke computer of laptop is het mogelijk om games met een uitgebreid geheugen te spelen. Hiervoor zijn speciale game pc’s dé oplossing. Deze game pc’s hebben een moderne grafische kaart of chip en zijn dus uitermate geschikt voor games met een groot geheugen of games die snelle grafische acties vereisen. Bij de keuze van Game Pc is het van belang om te kijken welke games je van plan bent te gaan spelen. Tevens kun je bij gebrek aan ruimte of vaste locatie ook een gaming-laptop aanschaffen. Als je op een vaste locatie, bijvoorbeeld op je slaapkamer, gaat gamen, is de desktop-pc de beste oplossing. Deze kun je ook zelf volledig in elkaar laten zetten, waarbij er gelet kan worden op jouw wensen en behoeften.