Een goede bureaustoel maakt je productiever

Bureaustoel

Als je wel eens buiten de deur, op locatie werkt, dan weet je het: zitten is belangrijk. Zeker wanneer je ook nog eens de hele dag moet zitten. Achter je laptop bijvoorbeeld. Het belang van een goede bureaustoel wordt regelmatig onderschat. Maar door een goede bureaustoel te gebruiken, die je kunt aanpassen naar jouw wensen, zithoogte etc, zorg je ervoor dat je beter je werk kunt doen. Het is niet voor niets dat veel werknemers een briefje op hun stoel hebben geplakt: “niets aan de instellingen veranderen”. Zitten is namelijk heel persoonlijk.

Bureaustoel

Een eigen bureaustoel is fijn en belangrijk

Want jij bent degene die er op moet zitten. Soms wel uren achter elkaar. Het is dan ook slim om écht te investeren in een goede stoel. Als je, zoals ik, thuis werkt, zit je ongemerkt meer uren op die stoel dan je van te voren had gedacht. Dat geeft niet, maar ook zitten kan een aanslag zijn op je lijf. Je rug wordt stijf, je schouders doen zeer, je billen voelen beurs… Allemaal doordat je misschien wel op de verkeerde stoel zit. Zorg dus voor een bureaustoel die goed bij jou past. En zorg er dan ook voor dat de rest van je gezin er niet aan komt. Jouw stoel, jouw instellingen.

Het uiterlijk is minder belangrijk

Kijk, het liefst heb je natuurlijk een perfect gestylde werkkamer. Thuis of op kantoor. Maar dat kan dan betekenen dat je een stoel kiest die een mooie kleur of een mooi design heeft. Maar waar je eigenlijk niet lekker op kunt zitten. En dan schiet je toch je doel voorbij. Kies een bureaustoel niet op uiterlijk maar op comfort. Je zult zien dat je, ook na je werk, de vruchten daarvan plukt. Je kunt je beter concentreren wanneer je fijn kunt zitten. Je werk lijkt gemakkelijker te gaan en je bent minder moe na een dag zitten. Want ook al heb je een zittend beroep, toch kan je lijf gaan protesteren.

Kies die bureaustoel die bij jouw lijf past

En dan kan het zomaar zijn dat je met een model thuiskomt dat je eigenlijk niet zo mooi vindt. Jammer dan. Jouw lijf gaat voor. En trouwens, wanneer je bij bovenstaande webshop gaat kijken, zie je dat er bureaustoelen zijn in alle soorten, maten en kleuren. Het kan bijna niet dat je de stoel écht lelijk vindt. Past de kleur echt niet bij je interieur? Dan is een hoesje voor om de zitting en de rugleuning natuurlijk zo gemaakt.