Waarom online marketing belangrijk is voor jouw succes!

Beeldscherm daar ben je zichtbaar met online marketing

Wil jij meer klanten via het internet genereren? Wil jij meer producten verkopen? Dan ben je op deze pagina helemaal aan het juiste adres! Hier kan je namelijk meer leren over online marketing en waarom dit tot meer sales leidt. Tegenwoordig is het geen gekke gedachte dat het marketing budget van grote bedrijven worden gericht op online marketing. Vraag je je af waar een goede online marketing strategie uit bestaat? Lees dan snel verder om hier achter te komen!

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Een groot gedeelte van online marketing bestaat uit zoekmachine optimalisatie of SEO. Wanneer SEO wordt ingezet, is het de bedoeling dat een website zo hoog mogelijk in Google rankt. Met een hoge ranking is de kans namelijk groter dat een website wordt gevonden door de doelgroep, waardoor de kans op conversie op zijn beurt weer wordt vergroot.  

Wanneer een persoon een probleem heeft of iets wilt uitzoeken wordt de zoekmachine van Google vaak geraadpleegd. Bedrijven moeten hier rekening mee houden en deze personen geven wat ze nodig hebben, door een probleem voor ze op te lossen. De probleemoplossing is vaak een product of dienst die ze leveren. Online marketing staat daarom bekend als de perfecte brug tussen problemen oplossen van de potentiële klant en een directe opvulling voor het zoekgedrag.

Zoekmachine advertising (SEA)

SEA is een manier om via de zoekmachine te adverteren. Met deze manier is het mogelijk om sneller resultaten te boeken dan wanneer je gebruik maakt van SEO. Met SEA sta je namelijk gelijk bovenaan in de zoekmachine. Maar zoals de titel al zegt: je moet adverteren. Dit houdt dus in dat je een online marketing budget nodig zult hebben, omdat je moet betalen om bovenaan te komen.

Wat is uiteindelijk beter? SEA of SEO? Dat ligt eraan wat jouw doelen zijn!