Dit heb je nodig voor een goede inrichting van een kinderopvang

Inrichting kinderopvang

Werken in de kinderopvang is een prachtige baan. Het geeft veel voldoening om een verschil te kunnen maken in het leven van kinderen. Wie echter een kinderdagverblijf begint, doet veel meer dan alleen met kinderen werken. Het begint al bij de inrichting van een kinderopvang. Dit is werkelijk een vak apart. Het is dus altijd goed om een specialistisch bedrijf in de arm te schakelen. Je hebt namelijk specifieke meubels nodig die voor deze doelgroep ontwikkeld zijn.

Inrichting kinderopvang

Veiligheid staat voorop

Jonge kinderen zijn altijd bezig alles om hen heen te ontdekken. Dat doen ze voor alles aan te raken, in hun mond te stoppen en te beklimmen. Het is daarom extra belangrijk dat meubilair daarop is ontworpen. Dat wil zeggen dat meubels voor kinderdagverblijven aan bepaalde eisen moeten voldoen. Scherpe randen en hoeken wil je zoveel mogelijk vermijden, met name als het op ooghoogte van een klein kind is. Ze kunnen zich daar behoorlijk aan bezeren. Het is ook belangrijk om zachte plekken te realiseren waar ze rustig kunnen klimmen, klauteren en vallen. Dat kan door grote kussens te plaatsen, zachte muren en eventueel vloerbedekking. 

Spelen en leren

Voor jonge kinderen is het belangrijk om veel en snel te leren. Dat hoeft niet uit boeken te zijn, daar zijn de op die leeftijd immers te jong voor. Kinderen van jonge leeftijd leren vaak al spelenderwijs. Ze leren wat ze wel en niet moeten doen, hoe ze kunnen lopen, rennen, klauteren en springen. Ze leren ook praten, leren letters of kleuren herkennen en nog veel meer. Met het juiste speelgoed kun je dit ook stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan speelgoed met blokken. Zo leert een kind de motoriek verbeteren. Ondertussen hebben ze toch nog volop plezier en vliegt de tijd voorbij.