Wat zijn gripzakjes en waarvoor kan ik ze gebruiken

gripzakjes

Zakjes die zijn voorzien van een druksluiting worden ook wel gripzakjes genoemd. Deze zakjes zijn ideaal, omdat ze makkelijk te openen en weer te sluiten zijn. Dit kun je zo vaak doen als je wil en de kwaliteit van het zakje blijft hetzelfde. Een bijkomend voordeel van zo’n druksluiting is dat de zakjes lucht- en waterdicht zijn. Ze worden vooral gebruikt om kleine producten en spullen te beschermen en bij elkaar te houden, zodat je ze niet snel kwijt kunt  raken. De zakjes zijn bovendien voorzien van een gaatje of eurosleuf aan de bovenkant, zodat je ze op kunt hangen. Door deze voordelen is het voor veel bedrijven en winkels interessant om zulke zakjes aan te schaffen. 

Biobased gripzakken

Binnen de gripzakjes is het tegenwoordig ook mogelijk om een milieubewuste variant te kiezen. Deze zakjes worden ook wel de biobased zakjes genoemd. Biobased zakjes zijn volledig gemaakt uit suikerriet. Nadat de zakjes zijn gebruikt, kunnen ze dus volledig worden gerecycled. 

gripzakjes

Soepverpakkingen, kangoeroezakken; het is allemaal mogelijk! 

Naast ecologische varianten, zijn er nog allerlei andere toepassingen voor gripzakjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van de bekende soep pakken? Deze stazakken zijn eigenlijk ook gripzakken, maar dan wat groter. Je kunt bovendien ook gripzakken met een buidel inkopen. In deze buidel kun je bijvoorbeeld een gebruiksaanwijzing of een formulier met producteigenschappen stoppen.