Een eigen bedrijf, hoe regel je dat?

Wij Nederlanders zijn een volk dat nooit stil kan staan. Er zijn altijd wel ontwikkelingen bezig op het gebied van onderwijs, educatie en transport. We hebben een van de grootste havens van de wereld, namelijk die van Rotterdam en een paar van de best universiteiten, zoals de Technische Universiteit Delft. Hier bovenop produceren we de meeste hoeveelheid voedsel van elk land in Europa. Met onze geavanceerde landbouwtechnieken produceren we voedsel voor niet alleen onze eigen burgers, maar ook die van het buitenland. Deze eigenschappen zijn wat ons land groot maakt. Maar wat maakt dit de Nederlander? In een woord? Ijverig. We zijn een ijverig volk wat nooit compleet stil lijkt te kunnen staan. Dit zie je ook terug in de mensen zelf. Veel Nederlanders beginnen graag bedrijven. We hebben een groot aantal mensen aanwezig op het platform Kickstarter.com en deze aantallen blijven maar groeien. Innoverende initiatieven zijn dingen waar we als Nederlanders elkaar in moeten helpen, want vaak vinden dit soort ondernemers niet de hulp die ze verwachten in het bedrijfsleven. Hoe kan dat?

Dingen zelf doen

Veel ondernemers kloppen aan bij ervaren mensen in het bedrijfsleven om te vragen hoe ze het beste kunnen ondernemen. Dit is niet verstandig. Deze mensen hebben vaak al een naam voor zichzelf gebouwd en zien je op dat vlak simpelweg als concurrentie. Als beginnende ondernemer heb je dit vaak niet door. Dus wat moet je dan? In een woord: uitbesteden. Als jij niet de wijsheid in pacht hebt, huur dan iemand in die zeker weet hoe het moet. Heb je een slim idee waarmee je denkt de markt te veroveren, stel dan je eigen vermogen ontoereikend vanuit je onderneming en financiering met behulp van een investering in adviserende bedrijven zoals Planlogic. 

 

Uitbesteden

Met business modellen zoals SAP business one haal je verschillende facetten in huis waar je als beginnende ondernemer simpelweg weinig verstand van hebt. Natuurlijk kan het dat je van sommige dingen wel het een en ander af weet, maar lang niet iedereen heeft de kracht in huis om al deze verschillende dingen in de lucht te houden. Door dingen zoals financiën, inkopen, verkopen, voorraadbeheer, productie en projectbeheer uit handen te laten nemen door er een vaardig bedrijf voor in te huren zal je zelf meer tijd over houden voor de dingen die je juist wil doen. Hieronder valt ongetwijfeld het ondernemen zelf. Kleine snellere routes vinden in het productieproces of juist jagen op die nieuwe markt brekende innovatieve technieken, dat is wat je als ondernemer wil doen. Besteed dus uit, probeer niet alles zelf op te lossen.