Passende geschenken voor tijdens de feestdagen

De feestdagen… een periode waar vooral de werkgevers nog wel eens met hun handen in het haar zitten want hoe ga je, je personeel dit jaar nu weer eens verrassen? Je wilt ze uiteraard een blijk van goede waardering geven maar het moet natuurlijk ook een beetje binnen de perken blijven. En daarnaast ben je misschien ook nog wel opzoek voor een kleinigheid voor al je trouwe en nieuwe klanten. Lastig? Jazeker! Onmogelijk? Dat zeker niet! We hebben hier een aantal passende en leuke geschenken voor je op een rijtje gezet.

Geschenken voor sinterklaas

De feestdagen beginnen uiteraard met sinterklaas. Wat betreft de sinterklaasgeschenken, hier hoef je over het algemeen iets minder uit te pakken dan met kerst maar dit is uiteraard helemaal aan jullie en welke feestdag jullie voorkeur heeft. De chocoladeletter scoort altijd goed tijdens sinterklaas. Zowel de gewone, als een gevulde en zelfs de speciale gemaakt maken menig werknemer meer dan blij. Om er een persoonlijke touch aan te geven kan je er voor kiezen om er een klein kaartje of gedicht bij te doen. Heb je een grote groep werknemers in dienst? Dan begrijpen we uiteraard dat dit misschien iets teveel van het goede is. Een gezamenlijk gedicht wordt dan net zo goed zeer gewaardeerd. Naast de chocoladeletters zijn andere etenswaren zoals roomboter letters of gevulde speculaas ook meer dan welkom, als het maar in het teken van deze dag staat. Een kleinigheidje voor de familie doet het trouwens ook altijd goed.

Geschenken voor kerst

Kerst is voor de meeste werkgevers toch wel de gelegenheid om echt een beetje uit te pakken. Het is tenslotte het einde van het jaar en als blijk van goede waardering wil je ze toch iets moois of leuks meegeven om het jaar mee af te sluiten. Wat we je vooral niet aanraden als kerstgeschenken zijn de onpersoonlijke kerstpakketten waar je werknemers eigenlijk net niets aan hebben. Die goed gevulde pakketten waar eigenlijk prul en praal in zit. Kies liever voor kerstpakketten met iets minder inhoud maar waarvan de inhoud wel waarde heeft. Bijvoorbeeld een cadeaukaart of een heerlijke fles likeur mocht de persoon in kwestie daarvan houden. Je kan uiteraard ook nog onderscheid maken tussen je verschillende afdelingen mocht dat gewenst zijn.

Wordt een geschenk tijdens zowel sinterklaas als kerst misschien net iets teveel? Dan begrijpen we dat maar al te goed. Niet iedereen bedrijf hanteert die ook en dat is ook helemaal niet erg. Toch zorgt het kleinste geschenk toch al voor het grootste gebaar. Veel hoeft het niet te kosten, als het maar oprecht is.