Het gebruik van trommelmotoren

Laten we eerst even stil staan bij wat een trommelmotor nou eigenlijk is. Trommelmotoren zijn kleine motoren die elektrisch worden aangedreven. Een trommelmotor is in de vorm van een cilinder en kan uit verschillende lengtes en breedtes bestaan. In de aandrijftrommel bevinden zich de elektromotor en tandwieloverbrenging. 

Toepassing van trommelmotor

In verschillende industrieën worden trommelmotoren gebruikt. Op het moment dat je bekend wordt met de trommelmotor zal je merken dat deze het meest wordt gebruikt voor de aandrijving van transportbanden. Om een trommelmotor in topconditie te houden is het slim om deze goed te onderhouden. Zorg ervoor dat je hoge kwaliteit trommelmotoren hebt van bijvoorbeeld TBA.

Aandrijving transportbanden

Zoals we zeiden worden trommelmotoren vooral gebruikt voor de aandrijving van transportbanden. In verschillende bedrijven worden deze Rulmeca trommelmotoren gebruikt, waarbij we nu ingaan om de meest populaire branches. 

  • Agrarische sector: in de agrarische sector worden komen er veel producten op een transportband. Dit komt omdat deze producten gesorteerd moeten worden. In de agrarische sector worden trommelmotoren gebruikt voor onder andere rooimachines en aardappelsorteermachines. Daarnaast wordt het ook gebruikt voor systemen waar hooibalen van worden gemaakt en vervolgens worden getransporteerd. In de landbouwmechanisatie zijn trommelmotoren daarom een belangrijk onderdeel;
  • Procesindustrie: bij procesindustrie kun je denken aan fabrieken die levensmiddelen transporteert naar machines. Wanneer je over het industrieterrein loopt en elk bedrijf binnen zal gaan, zal je opmerken dat bijna ieder bedrijf een transportband heeft die wordt aangedreven met een trommelmotor;
  • Mijnbouw: de mijnbouw is een minder populaire branche, maar ook daar worden trommelmotoren ingezeten voor transportbanden.