Wat u moet weten qua transport & logistiek

Één van de meest voorkomende fouten die bedrijven maken, is het afwijzen van de logistieke operaties als onderdeel van de strategische beslissingen van het bedrijf; daarom stemmen ze deze operaties niet af op de commerciële doelen, en ze verzuimen om metrics te ontwikkelen om de kosten die ze genereren te meten. Hoewel sommige bedrijven proberen hun logistieke kosten te verlagen door personeel te verminderen, zijn er effectievere manieren om dit te bereiken, zoals het optimaliseren van de voorraad, leveringsnetwerken, processen en het verbeteren van de relatie met leveranciers en partners. Het gebruik van technologie in de transport & logistiek processen helpt om processen efficiënter en goedkoper te maken; Het koesteren van een op middelen gerichte cultuur is echter essentieel om tot een werkelijke kostenoptimalisatie te komen.

Technologie transport & logistiek

Dankzij technologieën als Big Data kunnen leveranciers traceerbaarheid bieden aan klanten en hun kosten verlagen, omdat ze, om online concurrerend te zijn, hun capaciteit en kwaliteit moeten verbeteren en hun toeleveringsketen efficiënter moeten maken.

Biedt traceerbaarheid door de hele toeleveringsketen

Het hebben van de circulatiegeschiedenis van het product is commercieel en juridisch gemakkelijk door uit de buurt te blijven van producten in slechte staat en we kunnen het als een toegevoegde waarde bieden aan klanten. Als u dit op een digitaal platform beheert, voorkomt u onnodige kosten voor productie en bevoorrading.

Bijwerken van de voorraadniveaus met behulp van een WMS

Onjuiste voorraadniveaus kunnen ons doen denken dat we meer goederen hebben dan we hebben, of kunnen leiden tot overstockproducten die verouderd kunnen raken. Door de voorraadniveaus bij te houden, wordt dit voorkomen en kunnen de kosten dalen. Met behulp van een Warehouse Management Systeem (WMS) kunnen we bewegingen volgen en producten koppelen aan verkoopgegevens om nauwkeurigere prognoses te maken.

Het vervoermiddel kiezen met een TMS

Het analyseren van de verschillende transportmiddelen en de intermodale of multimodale alternatieven en het type lading – LTL of FTL – kan ons veel middelen besparen. Een Transport Management Systeem (TMS) helpt ons rekening te houden met factoren als afstand, verzendvolume, prijzen, etc. Anderzijds kan het kijken naar alternatieve opties zoals motorfietsen en fietsen ook een winstgevende strategie zijn.

Systemen integreren

Door de verkoop- en voorraadsystemen te koppelen, kunnen we slimmere beslissingen nemen met betrekking tot vraag, prijzen en promoties. Voor bedrijven die niet over de nodige middelen beschikken om systemen te implementeren of een integratieproces uit te voeren, raden we aan om de diensten in te huren van een 3PL-bedrijf dat de ervaring, infrastructuur en technologie heeft om dit te doen.