HET BASISPLAN VAN HET INRICHTEN VAN EEN MAGAZIJN

Om een nieuw magazijn te bouwen of om hem opnieuw in te richten heeft planning en structuur nodig. Er zijn verschillende aspecten waar gelet op moet worden. Wat zijn de regels van een goedlopend magazijn. Is het brandveilig en voldoet hij aan de ARBO-wet. Met dit basisplan help ik je met het inrichten van het magazijn. Elk magazijn doorloopt verschillende stappen. Dit is echter een basisconcept om te bedenken hoe je jouw magazijn in kan richten.

Bedenk eerst wat je in het magazijn wilt doen. Bijvoorbeeld opslaan of misschien wel exposeren. Dan is het van belang om uit te zoeken hoe met de stroomvoorziening is in het pand. Welke leverancier van energie neem ik en is mijn pand wel aangesloten op het water en gasnet. Zorg dat de kabels op en verantwoorde manier geïsoleerd zijn. Bedenk dan goed wat je wilt op gaan slaan. Hoeveel ruimte nemen de spullen in? Gaan we gebruik maken van gebruikte palletstellingen of gebruikte grootvakstellingen?

Voor sommige spullen heb je opslagkasten nodig. Misschien wil je wel chemische spullen opslaan. Zorg dan voor een zuurkast of vloeistoffenkast. Onderzoek dan de technieken om je personeel zo min mogelijk arbeid te laten verrichten. Je kan ook machines inzetten om je spullen te sorteren. Je kan ook heftruck nemen om zware spullen te verplaatsen. Maak vervolgens een planning van wie wat doet binnen het magazijn. De ene maakt schoon, de andere houdt de geldzaken bij. Je kan ook iemand regelen om de website van je magazijn te laten onderhouden.

Maak dan berekeningen van de ruimte. Wat komt waar? Hoeveel opslag heb ik nodig en wat wil ik doorverkopen of opslaan. Zorg ervoor dat er duidelijke communicatie is van het bedrijfsplan. Zorg ervoor dat het bedrijf financieel gezond is. Zorg voor een goed vluchtplan en veiligheidsvoorschriften. Belast de werknemers niet te zwaar en leef als bedrijf de ARBO-wet na.

Als je een magazijn inricht moet je rekening houden met grote van het pand. Als het niet alleen lukt om je magazijn in te richten vraag dan hulp. Twee weten meer als een.