Hoe kan een voertuigvolgsysteem leiden tot lastenverlaging?

voertuigvolgsysteem

Het zal ondernemers in de transportsector onmogelijk ontkomen zijn: de brandstofprijzen rijzen de pan uit en het is moeilijk om de eindjes aan elkaar te blijven knopen als transporteurs. Je wilt de klant graag zo goed mogelijk blijven bedienen en het liefst zo lang mogelijk wegblijven van tariefsverhogingen, maar soms lijkt het alsof er geen andere keus meer is. Toch zijn die er vaak wel en die kansen kunt u vooral vinden op het gebied van efficiënter werken. Wij willen u graag meer vertellen over de voordelen van een voertuigvolgsysteem. Met een voertuigvolgsysteem kunt u namelijk meer uit uw bedrijf halen. Dit zal niet alleen leiden tot een verlaging van uw vaste lasten, maar ook tot meer klanttevredenheid.

Meer overzicht dankzij een goed voertuigvolgsysteem

Wanneer u geen zicht heeft op uw wagenpark, is de kans groot dat uw mensen onnodig veel kilometers rijden. Het komt namelijk vaak voor dat een klant nog even een order wil laten oppikken. Als u dan niet met een voertuigvolgsysteem werkt, kunt u niet meteen zien wie in de buurt van deze klant is. Waarschijnlijk stuurt u de vrije chauffeur naar de klant waardoor er onnodig veel tijd en brandstof gebruikt wordt om de klant te helpen. Dat leidt uiteindelijk tot lage marges en dat kan een voertuigvolgsysteem voorkomen. Met een voertuigvolgsysteem weet u namelijk altijd waar al uw wagens zich bevinden. Daardoor kunnen extra orders van klanten gelijk worden opgepikt door wagens die zich in de buurt van de klant bevinden. Zo hoeft u geen onnodige kilometers te rijden en verliest u zo weinig mogelijk tijd. Daar komt bij dat u de klant op diens wenken bedient en u zult zien dat deze zeer tevreden zal zijn over de snelle service. Het mes snijdt dus aan twee kanten.

Een voertuigvolgsysteem bespaart brandstof

In tijden waarin de brandstof bijna zo duur als goud is, is het belangrijk om zo efficiënt mogelijk te rijden. Een efficiënte route maken is de manier om niet meer brandstof te verbruiken dan nodig is. Met een voertuigvolgsysteem kunt u niet alleen zien waar een wagen zich bevindt, u kunt ook nog communiceren met de chauffeur. Moet de route worden aangepast dan kunt u dat vanaf het hoofdkantoor doen. Hierdoor verloopt de communicatie veel soepeler tussen u en uw chauffeurs en u zult zien dat dit vele kilometers zal gaan schelen. Dat betekent dat u veel brandstof zult gaan besparen wanneer u met een goed voertuigvolgsysteem gaat werken.

Welk systeem heeft u nodig?

Mocht u de huidige moeilijke economische omstandigheden het hoofd willen bieden door effectiever te gaan werken, dan kunt u eens op de site van verizonconnect.com kijken. Hier kunt u zien welke apparatuur allemaal beschikbaar is voor uw wagenpark. U zult zien dat u met slimme technologische middelen veel effectiever kunt gaan werken. Dat bespaart tijd en brandstof en dus heel veel geld. Tel daar bij op dat uw klanten meer tevreden zullen worden dus de kans is groter dat zij vaker een beroep op u zullen doen.