Hoe kies jij de beste damesfiets

Bij het kopen van een fiets zijn er een aantal zaken van groot belang. Allereerst dien je te bepalen of je een nieuwe of tweedehands fiets wilt kopen. Je kan bijvoorbeeld een goedkope tweedehands fiets kopen, maar de kans dat je binnenkort dan weer een fiets moet kopen is groot. In veel gevallen doe je er goed aan om een nieuwe fiets aan te schaffen. Het kost eenmalig wat meer geld, maar je kunt hier wel erg lang mee doen. 

 

Soort fiets 

Als eerst moet je gaan kijken naar wat voor soort fiets jij wilt kopen. Je hebt namelijk heel veel verschillende soorten fietsen waaruit je kan kiezen. Zo heb je een mountainbike, racefiets maar ook een stadsfiets. Een andere soort fiets die erg populair is, is de transportfiets dames. Een transportfiets kun je eenvoudig mee de trein innemen waardoor je niet op beide stations een fiets hoeft te hebben. Daarnaast is een transportfiets ook erg prettig als je weinig ruimte tot je beschikking hebt. Je kunt de transportfiets namelijk opvouwen en eenvoudig mee naar binnen nemen. 

 

De remmen zijn van zeer groot belang

De kwaliteit van de remmen is van zeer groot belang. Er zijn verschillende soorten remmen met elk andere voordelen. Een veelgebruikte rem is de terugtraprem, maar je hebt ook andere remmen zoals de hydraulische schijfremmen, rollerbrake remmen en Magura velgremmen. Kijk voordat je een nieuwe fiets koopt goed naar wat de verschillende mogelijkheden zijn en neem dit zeker mee in de overweging. 

 

Hoeveel versnellingen wil je?

Voordat je een fiets gaat kopen is het ook belangrijk dat je nadenkt over de hoeveelheid versnellingen. Zo heb je een fiets met maar 1 versnelling, maar ook fietsen met meer dan 20 versnellingen. Het is niet per definitie zo dat een fiets met meer versnellingen beter is. Het geeft je enkel de mogelijkheid om een invloed te hebben op hoe zwaar het is om te trappen. 

 

De wielen van de fiets zijn zeer belangrijk

Een belangrijk onderdeel van de fiets zijn de wielen. Je hebt verschillende soorten breedtes van wielen. Elke breedte qua wiel heeft een ander voordeel. De klassieke stadsfiets band is bijvoorbeeld wat dikker. Dit zodat de band minder snel schade oploopt. Een ander belangrijk punt waar je goed naar moet kijken is diameter van de band. Een band met een kleinere diameter zorgt ervoor dat je eenvoudiger kunt sturen. Met een wat grotere band kun je sneller fietsen.