4 redenen om een all risk verzekering af te sluiten

all risk verzekering afsluiten

Ben jij in het bezit van een auto of motor? Dan komt het vraagstuk verzekeringen ongetwijfeld een keer om de hoek. Hoe ga je jouw heilige koe verzekeren? Welke risico’s dek je af en wat laat je gaan? En wat kost dat eigenlijk allemaal? Kortom: Welke autoverzekering past het best bij jou? Een van de opties die je hebt is het afsluiten van een allrisk verzekering. Dat klinkt alsof je zoveel mogelijk risico’s afdekt, maar hoe zit het nou precies? Wat zijn redenen om een allrisk autoverzekering af te sluiten? Wij geven je er 4.

1. Ook schade die jij veroorzaakt is gedekt

Het kan iedere bestuurder overkomen, je veroorzaakt schade aan een ander. Dat kan zijn doordat je iets te enthousiast je autodeur opengooit en daarmee een deuk in de auto naast je ramt, maar je kan ook maar zo een andere auto op hoge snelheid aanrijden. Wat de schade ook is, met een allrisk verzekering is schade aan anderen ook gedekt.

2. Eigen schade valt er ook onder

Je kunt je zo stom voelen als je zelf schade veroorzaakt, maar ook dat kan gebeuren. Want wie heeft er niet eens een paaltje over het hoofd gezien? En hoe snel kan het gaan met lakschade als je met je klusgereedschap langs je auto loopt? Precies, eigen schade ontstaat sneller dan je denkt en het is wel zo fijn dat die met een allrisk verzekering gewoon gedekt is.

3. Het Hollandse winterweer doet je niks

Sluit je een allrisk verzekering af, dan is schade door storm ook gedekt. En dat is gezien het oer-Hollandse weer zo af en toe geen overbodige luxe. Parkeer je jouw auto onder een boom die omwaait door de storm? Of heb je een prachtig nieuw dak na een fikse hagelbui? Dat is lastig, maar met een allrisk verzekering geen onoverkomelijk probleem. De schade die je moet laten repareren is gewoon gedekt.

4. Ruitschade telt ook

Ai! Een sterretje in je ruit, dat is lastig tijdens het rijden. En een barst is al helemaal onhandig. Toch heb je zo’n schade sneller te pakken dan je denkt. De temperatuurverschillen van ons klimaat zijn natuurlijk een grote boosdoener, maar een opspattend steentje op de snelweg doet je autoruiten over het algemeen ook geen goed. Maar gelukkig is ruitschade met een allrisk verzekering gewoon gedekt, dus je kunt snel weer zorgeloos op pad.

Is een allrisk verzekering iets voor jou? Deze tips hebben je hopelijk meer inzicht in de vele voordelen gegeven.