Hoe kies je het perfecte internet abonnement?

We gebruiken het internet allemaal zo’n beetje dagelijks. Even snel opzoeken waar je heen moet, dat ene nummer op Spotify luisteren dat je nog niet gedownload hebt, whatsappen met vrienden in de trein, noem maar op. En dan hebben we het nog niet eens over de miljoenen series die elke avond gestreamd worden (legaal of illegaal) en alles wat er per minuut gegoogeld wordt. Ja, het internet is voor ons allemaal bijna een eerste levensbehoefte geworden. Daarom is het ook niet onbelangrijk om goed na te denken over de provider waar je je internet abonnement bij afsluit.

Hoe gebruik jij je internet?

Het allereerste dat slim is om na te gaan is hoe veel jij je internet eigenlijk gebruikt, en op hoe veel apparaten. Zit je elke avond vier uur lang met je vrienden online te gamen, terwijl je telefoon muziek van Youtube afspeelt en je andere laptop een film download? Dan heb je meer kracht en snelheid nodig dan iemand die af en toe Google Maps gebruikt. Als ik trouwens hier zeg ‘internet abonnement’, dan heb ik het zowel over de Wifi die je thuis gebruikt als de 4G die je voor bijvoorbeeld je telefoon afsluit, dus als je buitenshuis bent. Ga dus voor zowel thuis als onderweg na hoeveel internet je gebruikt, en hoe snel en krachtig dat internet moet zijn.

Geografisch gunstig

Het tweede dat handig is om na te gaan, als je dichter bij het daadwerkelijk afsluiten van een internet abonnement komt, is welke providers het gunstigst zijn voor jouw locatie. Voor de 4G op je telefoon is dit minder relevant, aangezien dit overal bereikbaar moet zijn, dus dit gaat vooral over het abonnement dat je afsluit voor de Wifi thuis. Er zijn een aantal websites waarop je enkel je postcode en/of woonplaats in hoeft te voeren, en dan kan je al bekijken welke providers er bij jou in de buurt zitten en dus het gunstigst zijn.

Denk dus goed na over hoe veel je je internet nu eigenlijk gebruikt. Dit kan ook een goede wake-up call zijn, kijken naar je digitale presence. Zorg er in ieder geval voor dat je een internet abonnement afsluit dat bij je past, bij een provider die op een gunstige locatie zit. Succes!