Welke ontwikkelingen op het gebied van de HACCP zijn er?

Nu men bewuster gaat eten en ook selectiever wordt in wat er op het bord komt te liggen, is het handig om je goed bewust te zijn van wat je serveert. Dit geeft niet alleen je klanten inzicht, maar ook jezelf. Een allergenenlijst van Horeko kan je hierbij helpen. Hierin staat precies welke ingrediënten er voor een gerecht worden gebruikt. Als horeca eigenaar ben je immers verplicht om te weten welke allergenen er in je gerechten zitten. Daarnaast ben je ook verplicht om je te houden aan de hygiëne code. Dit wordt ook wel HACCP horeca genoemd. 

Inzicht in je gerechten

Naast het op orde hebben van de hygiënische, is het bijhouden van een allergenenlijst dus essentieel. Dit soort taken kunnen gemakkelijk worden uitgevoerd met een allergenenlijst van Horeko. Je kunt dit handmatig opstellen, maar ook via een softwareprogramma. Niet alleen biedt dit je inzicht in je gerechten, maar biedt het je ook de benodigde informatie om gasten een onbezorgde avond te bezorgen. Hierbij komt ook de voedselveiligheid kijken. HACCP horeca is heel belangrijk om jouw zaak draaiende te houden. Hygiëne is immers heel belangrijk in de horeca. Papieren lijsten zijn vaak rommelig en nemen veel ruimte in beslag. Met horeca systemen wordt deze taak dan ook een stuk eenvoudiger. 

Voedselveiligheid hanteren 

HACCP horeca toont aan hoe een bedrijf omgaat met voedselveiligheid. Dit moet zowel doorgevoerd worden in de keuken, als geregistreerd worden. Door middel van slimme software kun je een HACCP plan maken wat bij jouw bedrijf past. Er worden taken gecreëerd die op naam worden gezet. Zo kun je precies zien wie welke taak heeft uitgevoerd. Ook worden er houdbaarheidslabels geprint waardoor gelijk duidelijk is wanneer de datum is verstreken. Ook een allergenenlijst van Horeko kan gemakkelijk via software worden opgesteld. Dit is gemakkelijk en snel te gebruiken.