Waarom is een SharePoint training volgen interessant?

Het gebeurt in de praktijk bijzonder vaak dat niet alleen bedrijfseigenaren, maar ook eindgebruikers en zelfs ook ervaren IT-personeel uitsluitend een algemeen beeld hebben over SharePoint en de mogelijkheden die daaraan verbonden zijn. Echter slaagt men er niet in om in de praktijk duidelijk te omschrijven wat het is. Binnen tal van organisaties wordt ze gebruikt als intranet, anderen kiezen voor business intelligence. Het spreekt voor zich dat het eveneens mogelijk is om SharePoint in te zetten als samenwerkings- of communicatieplatform. De mogelijkheden in de praktijk zijn uiteraard nog veel uitgebreider dan dit. Hoe dan ook,  wilt u ook graag ontdekken welke mogelijkheden SharePoint allemaal met zich meebrengt? In dat geval is het volgen van een SharePoint training daar natuurlijk uitermate geschikt voor. 

  1. Wat is SharePoint precies? 

Voordat u een SharePoint training gaat volgen spreekt het voor zich dat u zult willen weten wat nu precies de mogelijkheden zijn die SharePoint te bieden heeft. In eerste instantie fungeert SharePoint als raamwerk voor het opzetten van een website. Bovendien kan er echter ook informatie-uitwisseling mee worden gerealiseerd en spreekt het voor zich dat er een online samenwerking binnen een bepaalde groep of organisatie mee kan worden gerealiseerd. Dit op een vergelijkbare manier als met een intranet het geval is. 

  1. SharePoint inzetten voor content management 

In de praktijk kan er vaak worden vastgesteld dat mensen ervoor kiezen om een SharePoint training te volgen met als doel om ze in te zetten als content management systeem. Het merendeel van de gebruikers zullen reeds op een bepaalde manier bekend zijn met de meeste concepten, niet in het minst omdat men een groot deel van deze activiteiten eveneens reeds uitvoert zonder SharePoint. De toegevoegde waarde van SharePoint welke u zult ontdekken tijdens het doorlopen van een SharePoint training schuilt echter in het feit dat het gebruik van verschillende applicaties overbodig wordt. Dit zorgt ervoor dat er met SharePoint een totaaloplossing kan worden gerealiseerd binnen dezelfde omgeving. 

  1. Wanneer is een Sharepoint Training op maat interessant? 

Verschillende organisaties maken het eveneens mogelijk om een SharePoint training op maat te volgen. Een dergelijke maatopleiding kan reeds interessant zijn vanaf slechts vijf medewerkers. De inhoud van een dergelijke SharePoint training kan uiteraard volledig worden afgestemd op de kennis en de behoeften van de mensen die ze gaan volgen. Een extra voordeel van het volgen van een SharePoint training is terug te vinden in het feit dat de integratie van bedrijfseigen sjablonen en documenten ook tot de mogelijkheden behoort. In bepaalde gevallen is het voor internationale bedrijven eveneens mogelijk om een SharePoint Training te volgen in een andere taal zoals bijvoorbeeld het Engels of het Frans. Uiteraard is dit afhankelijk van de organisatie die de trainingen aanbiedt. 

  1. Wat is het programma van een SharePoint training?

Het exacte programma dat u krijgt voorgeschoteld wordt uiteraard bepaald door de organisatie waarbij de Sharepoint Training wordt gevolgd. Daarnaast is ook het soort training uiteraard van invloed op de lesinhoud. Wanneer er een kennismakings- of basiscursus wordt aangeboden begint deze uiteraard met het uiteenzetten van de vele voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van SharePoint. Daarnaast wordt er ook dieper ingegaan op de terminologie, de structuur en de verschillende onderdelen van SharePoint. Andere zaken die doorgaans aan bod komen zijn het werken met metadata en het uitvoeren van document management met SharePoint en het instellen of uitbreiden van SharePoint op basis van uw eigen noden.