Incassobureau inschakelen was nog nooit zo simpel

Incassobureau inschakelen

Een incassobureau inschakelen kan soms de enige oplossing zijn als de klant niet betaalt. Wanneer je een rekening hebt gestuurd en reeds meerdere herinneringen hebt verzonden, kan het soms noodzakelijk zijn om een incassobureau in te schakelen. Het kan een vervelend gevoel geven wanneer je merkt dat de klant nog niet heeft betaald. Als je tevergeefs pogingen hebt gedaan om in contact te komen met de klant, maar dit tot op heden nog op niets heeft uitgedraaid, is het soms beter andere maatregelen te nemen. Een incassobureau zorgt ervoor dat openstaande rekeningen worden betaald. Je kan als onderneming ervoor kiezen om een incassobureau de openstaande vorderingen te laten innen. Een incassobureau is namelijk een bureau dat zich inzet voor de openstaande rekeningen van andere ondernemingen.

Hoe werkt zo’n incassobureau?

De schuldeisers, oftewel de onderneming die wil dat de openstaande rekeningen worden betaald, kunnen incidenteel gebruik maken van de diensten van het incassobureau. Ook kan men zich abonneren op de diensten van het bureau. Het incassobureau vraagt een vergoeding voor de diensten aan de onderneming die deze kosten bij de schuldenaar neerlegt. Hierdoor betaalt de wanbetaler naast de rekening ook de vergoeding van het incassobureau. Het incassobureau zal eerst aanmaningen blijven sturen aan de schuldenaar. In de meest gevallen wordt de rekening alsnog betaald of wordt er een bepaalde regeling afgesloten. Wanneer daar niet op gereageerd wordt, dan kan worden overgegaan op dagvaarding.

Incassobureau inschakelen

Een incassobureau inschakelen scheelt jou veel tijd en energie

In de gevallen dat, ook na diverse aanmaningen, niet wordt betaald, kan een deurwaarder of zelfs een advocaat worden ingeschakeld. Iedereen kan een incassobureau beginnen. Er zijn verschillende manieren waarop incassobureaus te werk gaan. Dit kan in elke situatie anders zijn. Sommige incassobureaus werken met pre-incasso. Dit betekent dat in een vroeg stadium de vordering uit handen gegeven wordt, waardoor de druk op de schuldenaar langzaam wordt opgehoogd. Voor een eenmanszaak kan het lastiger zijn om zelf achter wanbetalers aan te gaan. Het is dan fijn als je een incassobureau kunt inschakelen dat jou hierbij kan helpen.

Meer zekerheid dat je rekening wordt betaald

Met een incassobureau heb je vaak meer zekerheid dat de openstaande rekeningen worden betaald. Het is dan ook fijn om dit uit te kunnen besteden aan mensen die hier hoofdzakelijk mee bezig zijn. Niets is vervelender dan veel extra tijd kwijt zijn aan wanbetalers. Je kan die tijd net zo goed in je bedrijf steken.