Investeren in crypto in 2021

Crypto is tegenwoordig constant in het nieuws en zijn er vele mensen die hier op social media en allerlei forums hun ervaringen delen en speculeren over de potentiële groei van bepaald ecryptomunten. Dit is natuurlijk niet voor niks, crypto valuta's breken namelijk constant de records en blijven de koersen alleen maar stijgen. Waar de Bitcoin al zijn oude record heeft verbroken in 2021, liggen hier nog altijd vele groeimogelijkheden. Er zijn  vele bedrijven die investeren in Bitcoin en zijn er bedrijven die hun eigen betalingssysteem met Bitcoin weten te realiseren. Ook de zogeheten Altcoins zijn erg populair en liggen de kansen hier voor het oprapen. Na het kiezen van een juiste broker, kun je onderzoek doen naar verschillende cryptomunten om deze vervolgens aan te kunnen schaffen. In dit blog vertellen we je meer over hoe je kunt starten met het investeren in crypto en hebben we het over een potentiële Altcoin, Litecoin!

Beginnen met investeren in crypto

Er zijn verschillende manieren om crypto te kopen, maar komt de basis in principe op hetzelfde neer. Crypto lijkt erg op de aandelenmarkt, waarbij je aan de hand van koersen je financiële middelen koopt, om deze vervolgens te verkopen tegen een hogere koerswaarde. Aandelen koop je bij een broker gericht op aandelen, terwijl je crypto koopt hij een broker waar je verschillende crypto valuta's kunt aanschaffen. 

Bij de broker kun je een kooporder plaatsen, waarna je de gekochte crypto kunt verzenden naar het adres van je wallet die je gebruikt of een exchange naar keuze. Vervolgens kun je ervoor kiezen om de crypto valuta's voor een langere tijd aan te houden, kun je swingtraden en zijn er ook mensen die hun kansen zien liggen op het gebied van day trading.

Een potentiële Altcoin, Litecoin

Litecoin is een altcoin die vanaf 2011 gelamceerd is en vanaf hier van start ging. In 2013 wist de coin extreem te groeien en behoort Litecoin tegenwoordig tot de subtop van de cryptovaluta, op basis van marktwaarde. Litecoin werkt met de blockchain technologie en staat elk blokje voor een stuk data waar de blokken cryptografisch getekend zijn. Om meer Litecoins te genereren is er meer computerkracht nodig en kan dit worden uitgevoerd met behulp van jouw computer. Als beloning krijg je hier Litecoins voor, wat ook wel Litecoin mining wordt genoemd. 

De Litecoin is gestart met als bedoeling om een goedkopere en snellere crypto te maken dan Bitcoin en is Litecoin aardig op weg. Je kunt Litecoin kopen op verschillende brokers, maar is het wel aan te raden om eerst zelf nog zorgvuldig onderzoek uit te voeren!