Je eigen badkamer verbouwen

Eens in de zoveel tijd kan je het gevoel hebben dat je je badkamer toch net even niet meer zo mooi vindt of dat hij simpelweg gewoon aan vervanging toe is. Dit is iets heel normaals. Alleen voordat de nieuwe badkamer geplaatst wordt, moet de oude eerst worden gesloopt. Hiervoor zijn verschillende goede klusbedrijven beschikbaar, maar je kan er ook voor kiezen om het zelf te doen. Let in dit geval altijd goed op of het water is afgesloten, de elektriciteit is uitgeschakeld en zorg voor goed gereedschap, waaronder een goede sloophamer.

Slopen

Wanneer je zelf je badkamer gaat slopen, draag dan altijd een veiligheidsbril tegen het rondvliegende puin. Denk daarnaast ook aan het afschermen van leidingen en afvoeren. Er zijn bepaalde doppen beschikbaar om te voorkomen dat het puin en stof in de leidingen terecht komt. Na het slopen moet het puin van de badkamer worden afgevoerd. Kies ook hier voor goede materialen om het afval in af te voeren, zoals bijvoorbeeld een kruiwagen. Bescherm ook de vloer van de kamers waar het puin doorheen afgevoerd wordt en kies voor een goede afvalcontainer. Een grote container om alles in af te voeren is in eerste instantie het handigst. Maar als je veel verschillende soorten afval hebt is het recyclen van je puin toch ook wel nodig!

Welke container heb ik nodig?

Voor het afvoeren van een badkamer wordt er vaak een bouw- en sloopafvalcontainer besteld. Dit is de meest gehuurde container bij het afvoeren van een badkamer. Hierin kunnen namelijk alle materialen die vrijkomen bij het slopen van een badkamer, waaronder tegels, een badkuip, toiletpot, douchebak, wastafel, kranen, spiegels, kastjes, plafonds, beton, stucwerk, leidingen ect. Een aparte pmd container kan voor veel afval ook wel handig zijn.

De nieuwe badkamer

En zodra je ruimte dan helemaal leeg en schoongemaakt is, is het tijd voor de nieuwe badkamer. Als je besluit het zelf te doen zal je een hoop kosten besparen alleen is het dan wel van belang dat je zeker weet dat je het kan. Een goede planning kan ook niet ontbreken bij een badkamer verbouwing. Na het slopen van de oude badkamer is het tijd voor het plafond stuken en/of schilderen. Dan kunnen de badkamermeubels geplaatst worden waarna de badkamer betegelt kan worden. Dan is het vloer leggen aan de beurt en je sluit hem dan af met de puntjes op de I te zetten waaronder de radiatoren plaatsen, lampen ophangen en andere leuke accessoires neer zetten.