Lichtgevende halsband hond voor de veiligheid

Donker, mist, regen, kortom guur herfst- en winterweer zorgen ervoor dat voetgangers minder goed worden opgemerkt door de andere weggebruikers. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren voor beide partijen. Voorkom een ongeluk door bij slecht zicht verlichting bij je te dragen. Dat kan eenvoudig door reflecterende kleding te dragen. Ga je er graag opuit met de hond, ondanks het slechte weer, dan kun je nog veiliger samen de weg op met een lichtgevende halsband hond. De hond heeft geen last van de verlichting, maar wordt wel beter gezien. Met een hond loop je vaak over polderwegen, in de berm, op plekken waar de straat minder goed verlicht is. Neem je verantwoording en zorg dat je gezien wordt. Zowel jij als de hond worden eerder opgemerkt als jij reflecterende kleding en de hond een reflecterende halsband draagt. Je hebt keuze uit verschillende uitvoeringen zowel bij kleding als de halsband. Je loopt samen een stuk veiliger op een donkere weg en het ziet er ook nog eens leuk uit. Veiligheid en zichtbaarheid voor alles in het belang van jou en je hond en de andere weggebruikers.

Lichtgevende halsband hond en hij wordt gezien 

Je zult als weggebruiker zeker het voordeel inzien van een lichtgevende halsband hond. Misschien ben je weleens uitgeweken toen een hond in het donker uit het niets leek te verschijnen. De schrik zit er dan goed in. Dit zijn ongelukken die voorkomen kunnen worden als de hondenbaasjes ervoor zorgen dat ze gezien worden. Een hond met verlichting door het dragen van een reflecterende halsband of riem wordt eerder gezien. Soorten van dergelijke halsbanden en riemen:

  • Veiligheidslampje
  • Led halsband
  • Reflecterende hondenriem
  • Reflecterende lijn
  • Reflecterend hondentuig
  • Reflecterend hondenharnas 

Elke verlichting zorgt ervoor dat je eerder wordt opgemerkt door andere verkeersdeelnemers. Dat neemt echter niet weg dat je zelf moet blijven uitkijken. Automobilisten kunnen worden verblind door een tegenligger en ze zullen jou daarom niet zien of heel laat. Houd de hond kort aangelijnd als je langs een weg loopt en voorkom ongelukken. Tip: Leg een reflecterende halsband of riem onder de kerstboom als een van de huisgenoten een hond heeft of koop er een voor jezelf als je nog niet bent voorzien. Een lampje al dan niet reflecterend kan het verschil maken. Kies voor veiligheid, dat mag je niet uitstellen. Spijt en had ik maar…. , daar schiet niemand iets mee op en daarom is het goed om te voorkomen in plaats van te genezen, want je wilt echt niet in deze situatie terrecht komen.