Meer geld uit je baan halen

Een van de belangrijkste aspecten van je leven zal het werk zijn wat je doet. Naast je vrienden, familie en natuurlijk de liefde die je hebt is ben je veertig uur per week op je werk. Het is essentieel dat je het werk wat je doet leuk vindt maar ook belangrijk dat je financieel goed genoeg gecompenseerd wordt dat dit werk het waard is. Buiten dat het een goed idee is om een zo’n goed mogelijk salaris te onderhandelen met je werkgever zijn er ook manieren om meer geld te halen uit het salaris wat je hebt. Hoe je dit doet bespreken we in dit artikel.

Je salaris onderhandelen

Zeker wanneer jonge mensen net aan hun carrière beginnen hebben ze vaak moeite om een goed salaris te onderhandelen. Wanneer je op zoek bent naar je eerste baan is aantrekkelijk om het eerste bod dat je krijgt aan te nemen. Toch is het belangrijk om te vragen wat je waard bent. Zelfs als je eerste werkgever je niet heel veel bereid is te betalen is het een goed idee om verder te zoeken naar betere opties. Je kunt ook met je werkgever onderhandelen wanneer je een ander aanbod hebt. Wees niet bang om gebruik te maken van de wet van vraag en aanbod.

Alternatieve bonussen

Buiten het hebben van een goed salaris is een van de voordelen aan een baan het feit dat je bonussen en extra voordelen krijgt. Wanneer je een goede baan te pakken hebt zul je vaak ook extra’s krijgen zoals bijvoorbeeld een telefoonabonnement en een auto van de zaak. Maar dit betekent niet altijd persé dat je deze extra’s nodig hebt. Misschien heb je al een telefoonabonnement of je woont zo dicht bij je werk dat een auto van de zaak onnodig is. Dan is het heel goed mogelijk om deze bonussen te veranderen in extra geld in je zak. Je kunt in plaats van een auto van de zaak bijvoorbeeld kiezen voor een elektrische fiets. De elektrische fietsen van Stella zijn uitstekend om zonder moeite snel op je werk te zijn. En wanneer je van deze elektrische fietsen gebruik maakt zul je maandelijks een paar honderd euro extra in je zak hebben bij je salaris.

Opslag vragen

Je kunt wachten tot je vanzelf een salarisverhoging krijgt of je kunt hier zelf om gaan vragen. Vaak zijn werkgevers niet bereid om een hoger salaris aan te bieden maar wanneer je het eist en anders naar een andere baan dreigt te gaan dan wordt het vaak een ander verhaal.