Met SAP wordt automatiseren makkelijk

Alsmaar meer automatisering is een feit voor steeds meer bedrijven, en het brengt ook veel voordelen met zich mee. Zowel productie als levering kan veel soepeler verlopen, wat weer een boost geeft aan het rendement van wat je produceert. Je bent namelijk minder tijd kwijt, en tijd is geld. De basis voor een goed verlopende automatisering is ERP software. SAP Business One is hierin de leidend keus. Maar wat is ERP software? En wat maakt SAP beter dan de rest?

ERP: wat is dat?

Allereerst zullen we even in de betekenis van ERP duiken. Want wat doet zo’n software nou eigenlijk? ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Wat je je eigenlijk bij zo’n computerprogramma moet voorstellen is dat ter ondersteuning staat van zo’n beetje alle processen binnen je bedrijf. Er zijn binnen het programma heel veel subprogrammas die allemaal verantwoordelijk zijn voor een klein deel van een groter geheel. Je zou het, als je wilt, kunnen vergelijken met een niet-pratende non-Britse versie van Jarvis uit Iron Man. Een technologisch brein dat alles aanstuurt en men assisteert bij het bedrijfsleven, op zo veel mogelijk manieren.

SAP Business One

Maar wat maakt SAP Business One dan de beste ERP keuze? Het bedrijf zet vier dingen voorop: stabiliteit, betrouwbaarheid, continuïteit en innovatie. Deze specifieke ERP software kan je helpen met verkoop, inkoop, boekhouding, managen, administratie, outsourcen, productie, inventarisbeheer en noem zo maar op. Ook wordt alles centraal opgeslagen. Dit wil zeggen dat je als manager meteen toegang kan hebben tot alle informatie. Ook is SAP makkelijk te installeren en flexibel naar de wensen van jouw bedrijf. Maar wat misschien nog wel het gaafst is en wat SAP mogelijk uniek maakt, is dat ze constant bezig zijn met het verbeteren van hun eigen programma’s. Er worden vaak dingen aangepast of hele nieuwe versies gemaakt van de software, omdat het simpelweg nog beter kan.

Denk dus goed na wat de wensen zijn voor jouw bedrijf qua automatisering, en of je hier zo’n ERP systeem voor nodig hebt. Waarschijnlijk wel, het zal het leven een stuk makkelijker en overzichtelijker maken. Kijk naar alle mogelijkheden die er zijn en houd ook SAP Business One in je achterhoofd!