Soorten robots

AGV 3

Robots zijn steeds minder weg te denken uit onze dagelijkse levens. Een robot is een programmeerbare machine die niet alleen informatie kan verwerken maar ook vaak nog bepaalde fysieke taken uit kan voeren. Doordat robots te programmeren zijn kunnen ze oneindig doorontwikkelen. En zou je theoretisch alle processen op deze wereld door robots kunnen vervangen. In hoeverre dit in de praktijk te vervolgen is, is lastig te zeggen. Op dit moment worden robots vaak gebruikt in bedrijven en soms al in huishoudens. Zo zijn er al robots die bijvoorbeeld in grote fabrieken of magazijnen hele zware spullen of materialen kunnen vervoeren. (automatic guided vehicles). Deze zijn vervolgens aan te sturen met een AGV systeem.

Robots in huis

Tegenwoordig is het al helemaal niet raar om sommige soorten robots in huis te hebben. Een hele bekende vorm van een robot in huis is de robot stofzuiger. Dit zijn hele intelligente apparaten die het huis kunnen ontdoen van stof en ander vuil op de vloer door middel van zelf het huis door te gaan en het stof op te zuigen. Deze robots zijn al dusdanig doorontwikkeld dat de mensheid niet eens meer zelf in hoeft te stellen welke route deze robot moet afleggen om al het stof te vinden en op te zuigen. De robot kan tegenwoordig zelf de ruimte afgaan en scannen waar obstakels liggen. Vervolgens maakt de robot op basis van zijn analyse een plattegrond van de kamer die nagenoeg identiek is aan hoe de kamer er echt uit ziet. En op basis daarvan kan de robot aan de slag gaan.  AGV systeem

Hoe stuur je deze aan

Veel robots maken nog gebruik van een besturingssysteem. Deze wordt vaak bestuurd vanaf computer, telefoon of tablet. Of soms heeft de robot zelf een ingebouwde computer die de robot bestuurd. Deze besturingssystemen zijn tevens vaak te gebruiken om aanpassingen te maken aan de robot en soms zelfs om hem te programmeren. Zodat hij bepaalde taken anders uit kan voeren dan in eerste instantie ingesteld.

Wat is AGV