Kan jouw tuin ook wel een opfrisser gebruiken?

Oké, als je nu naar buiten kijkt gaat het misschien nog niet kriebelen om lekker in te tuin te zitten maar toch, deze tijd is wel de beste tijd om je tuin eens flink onder handen te nemen. Het is nu nog winter maar het duurt niet meer lang voordat we weer naar de lente overgaan. En als we vorig jaar als voorbeeld nemen zat we toen al eind maart met zijn alle te genieten van de warme zonnestralen in onze (nog niet voorbereide) tuintjes. Laat je daarom dit jaar niet nog een keer verrassen en zorg ervoor dat je jouw tuin alvast voor dat mooie weer een opknapbeurt hebt gegeven. Hoe je dat doet? Dat lees je hier!

Weg met het onkruid

De grootste dooddoener voor je tuin? Dat is waarschijnlijk toch wel het onkruid. Waar onkruid er na de lente en tijdens de zomer misschien nog wel aardig uitziet heeft het na de herfst zijn beste tijd wel echt gehad. Voor de tuin is de herfst en al helemaal de winter geen fijn seizoen. Het is nat, koud en er is weinig zon te bekennen. Het onkruid wordt door en krijgt een grauwe kleur. Daarnaast komt er aanslag op je tegels en meubelen te zitten en kan het de eerste maanden van het nieuwe jaar dus wel echt een opfrisbeurtje gebruiken. Haal dus ook al het onkruid weg dat je tegenkomt. Je tuin ziet er misschien een beetje kaal uit maar als je nu alvast begint met het een en ander te planten, dan trekt dit in het voorjaar weer helemaal bij. Let echter wel op met bollen planten en de vorst. Sommige bollen kunnen hier minder goed tegen dan andere.

Investeer in goede tuinmeubelen

Heb je tuinmeubelen van een lage kwaliteit? Grote kans dat ze er na één seizoen al niet meer uitzien. Het materiaal is losgelaten op sommige plekken of er heeft al verkleuring plaatsgevonden. Wil je langer dan één seizoenen genieten van je prachtige meubilair? Wees dan niet bang om te investeren in een beetje goede kwaliteit tuinmeubelen. Liever een tuinset kopen voor iets meer dan dat je iedere jaar weer naar het tuincentrum moet. Daarnaast zijn tuinsets in de winter vaak ook nog eens in de sale omdat er een nieuwe collectie binnenkomt. Dat is natuurlijk helemaal mooi meegenomen.

Wees niet bang voor kleur

Het is deze maanden behoorlijk grijs en grauw buiten en daarom mag je ook nu alvast best een beetje kleur aanbrengen in je tuin. We begrijpen natuurlijk dat niet elke bloem of plant tegen dit weer kan maar je kan ook sfeer in je tuin brengen met verschillende kleurige accessoires zoals een tuinkleed of een tuinschilderij. Een leuke toevoeging waar je ook in de lente en de zomer nog volop van gaat genieten.