Veel werk in de horeca

De afgelopen jaren waren niet de beste jaren voor de horeca. De restaurants, kroegjes, brasseries en cafés moesten maandenlang hun deuren massaal sluiten. Veel horecagelegenheden bedachten boxen waarbij vanuit huis gekookt kon worden, maakten van hun maaltijden take-away of lieten hun chefkok langs de huizen gaan. Er moest creatief gewerkt worden om het hoofd boven water te moeten houden om te voorkomen dat de deuren voor altijd gesloten moesten worden. Helaas betekende dit voor veel mensen die in de horeca werkten dat zij hun baan verloren, omdat hun baas de kosten niet meer kon dragen. Veel van het oude personeel werkt nu in andere sectoren, omdat daar nu de zekerheid zit, maar nu corona bijna verleden tijd lijkt en alles weer open is, is er een enorme vraag naar personeel. 

Opgroeien in de horeca

Wanneer je als tiener op zoek gaat naar een bijbaantje, zijn er mensen die kranten gaan rondbrengen, die kiezen om in de supermarkt te gaan werken of zijn er jongeren die in de horeca aan de slag gaan. Zo gaan zij bijvoorbeeld aan de slag in de plaatselijke snackbar, gaan ze afwassen in een restaurant of gaan zij als serveerster werken. Vaak bevallen die baantjes zo goed dat ze voor een langere tijd bij het restaurant of cafe blijven werken en misschien wel besluiten dat ze hier langer willen blijven werken tijdens hun studie. Zij worden dan bijvoorbeeld barvrouw of krijgen meer verantwoordelijkheid. Zo komen er veel jongeren achter dat zij een echte horeca-tijger zijn. 

Wanneer moet jij werken?

De werktijden in de horeca zijn ontzettend breed. Zo kan het zijn dat je ‘s ochtends moet werken voor de zakenrelaties die komen koffiedrinken of aan het einde van de ochtend, omdat er dan veel mensen kunnen komen lunchen. Dan duurt je dienst misschien wel tot aan de avond wanneer de mensen komen dineren. Deze mensen blijven vaak hangen tot later in de avond en daar moet je wel tegen kunnen, wanneer je aan de slag wil. Je moet er wel rekening mee houden dat je op zondagen en op feestdagen moet werken en dat je vaak in de weekenden ook aan het werk bent. Het verschilt natuurlijk per horecagelegenheid wanneer jij moet werken en wanneer de meeste mensen komen en wat de openings en sluitingstijden zijn. De tijd vliegt door de drukte in de avonduren en voordat je het weet, zit je dienst er alweer op.

Wil jij werken in de horeca?

Wat veel mensen het leukste vinden aan het werken in de horeca is de gezelligheid en de sfeer. Klanten komen vaak voor hun plezier bij jou eten of drinken en dit laten ze vaak ook blijken. Wanneer er een positieve sfeer heerst, wordt het werken een stuk leuker en behoudt je veel langer plezier in je werk. Overweeg je een baan in de horeca? Ga dan eens kijken bij een goed recruitment bureau waar jij aan de slag zou kunnen, informeer naar de mogelijkheden bij Ceres Recruitment. Zo kom jij vast op een hele leuke plek terecht waar jij het naar je zin gaat krijgen. Een Food en recruitment optie vinden gaat ze zeker lukken. Er is in deze tijden werk genoeg, dus jij hebt zelf nog keuze in waar je wil werken. Wie wil dat nou niet?