Voor je aanvraag je creditcard vergelijken: hier moet je op letten

credit cards

Wanneer je een auto koopt, zoek je naar verschillende modellen voor je een keuze maakt. Hetzelfde geldt voor kleding, vastgoed en zelfs eten. Waarom vragen we dan zo vaak financiële producten aan zonder goed te shoppen? Een creditcard vergelijken met die van de concurrent kan je tot wel honderden euro’s per jaar schelen. 

Als je een creditcard gaat vergelijken, let dan op de volgende zaken:

  • de kosten van de kaart per jaar of per maand
  • de mogelijkheden tot afbetaling
  • de limiet van de kaart
Creditcard

Wat onderscheidt creditcards?

Stel je voor: je hebt een rekening bij een bank en besluit dat je ook een creditcard wil hebben. Nu kun je dit direct bij de bank aanvragen waar je al je andere financiële producten hebt en wellicht is dit de voordeligste keuze. Maar hoe weet je dat zeker voor je de kaart vergelijkt met opties bij andere aanbieders? De keuze bij je eigen bank is niet altijd de beste en is misschien duurder dan wat je nodig hebt. 

mastercard

Allereerst is er onderscheid in de kosten. Niet elke creditcard is even duur en niet elke kaart heeft dezelfde limiet. Een kaart met een limiet van 10.000 euro is fijn, maar heb je dit wel nodig? En kun je jezelf wel genoeg vertrouwen om dit niet telkens op te maken? Kies voor een lagere limiet als je de kaart alleen gaat gebruiken voor noodgevallen. Elke kaart heeft eigen voor- en nadelen!