Wat doet een slotenmaker?

In Eindhoven zijn best wat slotenmakers actief. Iedereen weet wel zo’n beetje wat het begrip slotenmaker inhoudt. Het is iemand die jouw slot voor je kan openen als je dit zelf niet meer kan, bijvoorbeeld omdat je je sleutel kwijt bent of als deze is afgebroken. Maar tegenwoordig doet een slotenmaker nog wat meer dan alleen sloten openen. Hij kan je ook adviseren over de veiligheid van je sloten en hoe je die eventueel, met wat aanpassingen misschien, kunt verbeteren. 

Een goede inbreker

Alle slotenmakers in Eindhoven doen één ding allemaal, namelijk je slot openmaken. Stel je voor: je komt net thuis aan na een lange werkdag. Je verheugt je ontzettend op die overgebleven lasagna van gisteren die je nog over hebt. Je doet je sleutel in het slot, draait hem om en vervolgens heb je nog maar de helft van je sleutel in je handen. Een slotenmaker is dan je redding. Hij kan je slot openmaken zodat je naar binnen kunt, en installeert vaak ook nog direct een nieuw slot zodat je veilig kunt gaan slapen. Zie het als een soort van goede inbreker, die er niet met je spullen vandoor gaat als het slot eenmaal open is.

Een veilig huis

Maar een slotenmaker in Eindhoven maakt tegenwoordig niet meer alleen je slot open. Bijna alle slotenmakers kunnen je ook advies geven over hoe je je huis veiliger kunt maken en beter kunt beschermen tegen inbrekers. Dit komt door de ervaring die zij hebben met sloten openmaken, waardoor zij precies weten hoe je het beste ongewenste gasten buiten de deur kunt houden. Vaak hebben zij ook de benodigde spullen bij zich die zij, met jouw toestemming en tegen een kleine vergoeding, direct voor jou kunnen plaatsen. Hierdoor is jouw huis gelijk optimaal beschermd tegen inbraken, en ben jij samen met al je spullen helemaal veilig in je huis.