Wat heb je nodig op kantoor om je medewerkers efficiënt te laten werken?

Als manager wil je dat je medewerkers zo productief mogelijk kunnen werken. Maar je kunt niet zomaar zeggen: “Wees productiever! Werk efficiënt!” Zo werkt het niet. Besteed in plaats daarvan juist aandacht aan kantoor efficiëntie en kijk hoe de productiviteit van het team stijgt. Productiviteit komt voort vanuit efficiëntie. Dus als de efficiëntie op kantoor zwak is, duurt het langer om taken uit te voeren en zal de productiviteit van iedereen hierdoor lijden. In dit artikel richten we ons op drie manieren om de efficiëntie op kantoor te verhogen.

Zakelijk glasvezel

Wist je dat zakelijk glasvezel zelfs een hogere snelheid heeft dan de hoogte snelheid in koperen internetverbindingen? Zakelijk glasvezel gebruiken is daarom een echte aanrader om te gebruiken op kantoor. Niet alleen is het internet sneller, maar glasvezel internet is ook betrouwbaarder, het is namelijk niet gevoelig voor voor de eventuele slechte weersomstandigheden. Tevens heeft zakelijk glasvezel een hoge signaalsterkte en hoef je dus niet in de buurt van het modem te zitten voor snel internet. Voor kantoor is dit enorm positief zodat iedereen zo efficiënt mogelijk kan werken zonder te worden onderbroken door een trage internetverbinding. Voor meer informatie over zakelijk glasvezel internet klik hier.  

Update de werkomgeving

De impact en het belang van de fysieke omgeving van een werknemer worden vaak over het hoofd gezien wanneer er gesproken wordt van efficiënt te werk gaan. Comfortabele en efficiënte kantoorruimte is essentieel om de betrokkenheid van medewerkers te vergroten. Alles, van de verlichting tot de kantoorapparatuur, kan een verschil maken in de manier waarop werknemers werken. Om de productiviteit op de werkplek te verhogen, kijk objectief naar de werkomgeving en maak een lijstje wat kan worden verbeterd. Nodig daarnaast ook alle medewerkers uit om feedback te geven over de huidige werkomgeving. 

Biedt meer flexibiliteit aan

Veel bedrijven bieden werknemers meer flexibiliteit in hoe ze willen werken en soms ook waar. Flexibiliteit kan op diverse manieren worden ingevoerd zoals in werkrooster, de locatie van het werk en het aantal gewerkte uren zijn een veel voorkomende trend geworden. Deze regelingen worden vaak geïmplementeerd als een strategische zet om de efficiëntie in een bedrijf te helpen verbeteren. Nieuwe ontwikkelingen in digitale technologie hebben het voor werknemers mogelijk gemaakt om hun werk ook op een andere locatie te doen dan op kantoor. Dit heeft werknemers meer mogelijkheden geboden om thuis te werken zonder dat de productiviteit in het gedrang komt.