De 2 meest voorkomende vochtproblemen bij bedrijven

vochtproblemen

Heb je natte plekken of schimmels ontdekt binnen je bedrijfspand? Een vochtprobleem in jouw bedrijfs- of kantoorruimte kan leiden tot onherstelbare schade. Het is zaak de problemen op tijd te herkennen en direct professioneel aan te pakken zodat je grote schade voorkomt. Vochtproblemen kunnen er namelijk voor zorgen dat het gebouw onherstelbaar wordt aangetast. Daarnaast kunnen schimmels in de werkruimte voor gezondheidsproblemen zorgen onder je personeel. Hier lees je wat de 2 meest voorkomende vochtproblemen bij bedrijven zijn en hoe je deze herkent.

1. Een te hoge luchtvochtigheid veroorzaakt grote problemen

Een te hoge luchtvochtigheid is een van de meest voorkomende vochtproblemen bij bedrijven. Dit is niet vreemd: een te hoge luchtvochtigheid kan al ontstaan door onvoldoende ventilatie of verkeerd verwarmen. Over het algemeen geldt: hoe luchtdichter het gebouw, hoe sneller een te hoge luchtvochtigheid optreedt. Goed geïsoleerde gebouwen zijn gunstig voor de energierekening, maar zorgen voor onveilige situaties voor werkend personeel. Vochtproblemen die ontstaan door een te hoge luchtvochtigheid uiten zich vaak in het ontstaan van schimmels. Schimmels vinden in een kantoor al snel hun thuis: papier, karton, vloerbedekking, verf, cement en beton zijn ideale voeding. Zodra je schimmels opmerkt, raden wij aan om niet alleen de schimmels maar vooral de oorzaak van deze vochtproblemen aan te pakken. Wil je hardnekkige vochtproblemen en gezondheidsklachten voor je personeel voorkomen? Je kunt de luchtkwaliteit verbeteren door voldoende te ventileren, op vakkundige wijze te verwarmen of door professionele luchtreiniging aan te schaffen.

2. Vochtproblemen door natte plekken in uw bedrijfspand

Een natte plek op het plafond, de vloer of op de muren is geen goed teken. Helaas komt schade aan de constructie van gebouwen door dergelijke vochtproblemen bij bedrijven maar al te vaak voor. Omdat een vochtplek zich soms langzaam verspreidt, wordt deze niet altijd snel opgemerkt. Door onvoldoende oplettendheid hebben vochtproblemen soms zo lang de tijd om zich te ontwikkelen, dat zij uiteindelijk tot grote schade leiden. Wist je dat vochtschade niet per se wordt veroorzaakt door achterstallig onderhoud in oudere bedrijfspanden? Veel onopgemerkte vochtproblemen zijn het resultaat van bouwvocht, oftewel: vochtplekken door het lekken van afvoerbuizen en leidingen. Dit soort vochtproblematiek ontstaat vaak in nieuwe kantoorpanden en nestelt zich snel in de nog onbewerkte muren. Natte plekken herken je in een vroeg stadium als het moeilijk is om een muur te pleisteren of sauzen. Schakel direct een professional in zodra je dit soort vochtschade opmerkt.

Nog een interessant artikel voor jou: 4 redenen om dit jaar nog te investeren in luchtfiltering.