Wanneer is asfaltfrees nodig?

Alsfaltfrees

De Nederlandse wegen worden enorm veel gebruikt. We reizen dagelijks naar ons werk, vracht moet worden bezorgd en we moeten altijd wel ergens zijn. Het is belangrijk dat onze wegen goed onderhouden of vernieuwd worden. Bij asfalt is dit zeker nodig, want het kan snel beschadigd raken. Het kan voorkomen dat de bovenste laag van een weg toe is aan vervanging. Of wie weet zijn er plannen om een weg te verbreden of juist volledig te verwijderen. Voor al deze zaken is asfaltfrees nodig.

Alsfaltfrees

Soorten asfaltfrees

Er zijn verschillende manieren om asfalt te frezen. Voor bermverhardingen is het bijvoorbeeld vereist om cunetfrezen uit te voeren. Voor asfalt met sleuven is het weer nodig om kantfrezen te doen en voor rammelstroken is juist weer ribbelfrezen nodig. Net als allerlei technieken, zijn er ook verschillende machines voor asfaltfrees.

De W380 machine

Een van de bekendste en krachtigste machines is de asfaltfrees W380. Deze machine maakt het mogelijk om tot wel 25.000 vierkante meter per dag te frezen. Deze machine is dus ideaal voor onderhoud aan grote, drukke wegen. Zo kan de weg voor een zo kort mogelijke periode worden afgesloten.

Het grootste deel van de vrachtwagens hebben een Euro 6 emissienorm. Zo wordt er zo goed mogelijk rekening gehouden met het milieu tijdens het asfalt frezen.