De financiën van je eigen bedrijf

Het klinkt misschien als veel, maar in Nederland zijn er vorig jaar meer dan 200000 bedrijven opgericht! Dit gigantische aantal is helemaal groot als je je daarna realiseert dat veel van deze bedrijven ook niet failliet gaan de jaren daarna. Het aantal bedrijven dat vorig jaar een faillissement aanvroeg was wel 4 keer zo klein! Dit betekent een ding: we zijn een land dat ondernemen lief heeft, en dat is maar goed ook! Waarom? Omdat je als je een bedrijf wil beginnen je direct kan praten met alle experts op dat gebied. Het is heel logisch om te denken dat je alles zelf wel weet, maar ik verzeker u dat er kleine tips bestaan waar u echt wat aan heeft, zeker in de beginjaren van uw onderneming. Laat uzelf daarom helpen door het simpelweg lezen van deze en soortgelijke blogs. 

Tips elke week

Mijn doel is om elke week een tip door te geven aan beginnende ondernemers. Dit geeft mij de tijd om rustig elke week de beste tips voor u te verzamelen en dan kan u rustig ondernemen. Het is niet altijd makkelijk om een eigen zaak te beginnen en dus wil ik graag met een saai onderwerp beginnen: financiën. Het hoeft natuurlijk niet saai te zijn, veel mensen lezen het alleen zo. Het punt is dat u met een goed financieel systeem gigantische bedragen kan besparen omdat u geen adviseurs hoeft aan te benaderen. U kan het allemaal zelf. Voor de eerste tip wil ik het dan ook graag met u hebben over zakelijk bankieren. 

Zakelijk bankieren

Wat is Zakelijk bankieren en waarom is het voor u nodig? Het is slim om alle kosten die u maakt voor uw bedrijf en uw persoonlijke rekening met elkaar te scheiden. Zo houd u overzicht over de uitgaven en daarnaast maakt u het makkelijker voor de belastingdienst om ervoor te zorgen dat u belastingaftrek krijgt op alle zaken die u koopt met die pas. Het is daarnaast ook nog eens nuttig voor het afsluiten van leningen. Stel, u wilt een zakelijke lening berekenen, dan heeft u er baat bij dat uw persoonlijke gegevens niet door elkaar lopen met die van uw bedrijf. Een bank die de lening aan u verschaft zal dit ook opmerken en u sneller een lening geven als u uw zaakje op orde heeft.  Dit was slechts een van de tips, maar ik geef er elke week meer vrij! Lees ze elke week en voordat u het weet heeft u een succesvol bedrijf!