Discussies en beslissingen

rolcontainers

Beslissingen maken

Verhuizen. Het woord klinkt al vermoeiend. Ik ben verhuisd van Den Haag naar Leeuwarden. Dat is een hele verandering. Eerst woonde ik in een klein appartementje in een flat, maar een vriendin (Delilah) stelde voor om een groter huisje te kopen met ons tweeën wat het ook gelijk een stuk goedkoper maakt, en zo geschiedde.

We zaten wel met het probleem. Wat nou als één van ons een vriend krijgt, wie gaat dan het huis uit of wonen we dan met drie personen? Dit was een heel lastig beginsel dus hebben we besloten als de ander het huis uitgaat dat de één zijn deel verkoopt aan de andere huisgenoot of aan een totale vreemde. De precieze regels hebben we nog niet uitgewerkt, dus daar moeten we dan nog even een contract voor opstellen.

En dan hebben we ook nog de inrichting. We hebben allebei een bank, een stoel, een tafel en ga zo maar door, welke bank komt er bijvoorbeeld te staan of kopen we samen een nieuwe? Ik wilde mijn grijze bank in de woonkamer hebben, omdat het een rustige sfeer geeft en een neutrale omgeving. Maar Delilah wilde haar felgroene bank er neerzetten, omdat dat wat meer pit geeft aan de kamer. Nou echt no way! Uiteindelijk hebben we toch voor mijn mooie grijze bank gekozen en zij mocht dan haar salontafeltje erbij plaatsen, allebei weer blij! Om deze discussie te voorkomen hebben we ervoor gekozen om samen een eettafel te kopen met bijpassende stoelen. Hopelijk komen we er in de winkel wel samen uit door onze verschillende smaak.

Outdoor interieur

Naast het interieur hebben we ook nog een kleine voortuin en een grote achtertuin die echt totaal verwaarloosd waren. Wij waren van plan later een paar leuke feestjes te geven. Ja, als je een grote achtertuin hebt, dan moet je er ook wat leuks mee doen!

Alleen moeten we wel wat leuks erin zetten. Ik zat te denken aan een leuke hangstoel in het babyblauw en dan met witte kussentjes erin waar mensen dan in kunnen zitten. Daarnaast wilde ik ook heel graag een pizzaoven. Verder hebben we een klein fonteintje geplaatst in onze tuin om het allemaal wat gezelliger te maken. We hebben overigens een grote boom in onze tuin waar we kleine lampjes in willen hangen die we dan in de avond aan kunnen zetten voor de sfeer! Onze achtertuin bestaat verder volledig uit gras. Dus eerst moeten we wel stenen in de tuin leggen om al onze ideeën waar te maken. Delilah wil de volledige achtertuin van steen, maar dat lijkt me helemaal niks ook omdat we zo een grote boom in de tuin hebben staan. Maar ik denk dat dat wel goed komt. Ik ben gelukkig goed in overhalen!

Een ingeving

Het lastigste van alles was nog wel de spullen in het huis krijgen. Allemaal mensen in huren werd ons te duur dus deden we het zelf. Helaas zijn Delilah en ik niet echt sterk. Toen we eenmaal de bank naar binnen wilden tillen, ging het helemaal mis. We hadden iets nodig wat ons kon helpen alles naar binnen te dragen. En toen kwam het ineens in mij op, een rolcontainer!

Ik zat tijdens het verhuizen te denken aan mijn werk bij een restaurant. Daar gebruiken we ook rolcontainers. Deze dingen zijn echt heel handig om zware dingen of veel objecten te verplaatsen van A naar B. Dus heb ik snel een rolcontainer geleend van werk. Vervolgens konden wij makkelijk onze zware spullen verplaatsen het huis in. Daarnaast konden we ook veel spullen tegelijkertijd het huis verhuizen in plaats van 500 keer heen en weer lopen. Zo is het verhuizen een stuk sneller gegaan en kon ik snel settelen in het nieuwe huisje met een top huisgenootje.

Inmiddels ziet de binnenkant en de buitenkant van het huis er gaaf uit! Alleen missen we nog een mooi lakje verf. Dat doen we wel als alles helemaal af is, want een heel huis verven met twee personen? Even kijken of dat gaat werken. Anders daar toch maar iemand voor inhuren.