Diverse toepassingen van carbon

Als je op zoek bent naar een goed materiaal om bepaalde producten mee te maken als bedrijf kan het zomaar zijn dat ook carbon daarvoor geschikt is. Carbon staat ook bekend onder de naam koolstof en kent tal van toepassingen.

Licht en goed bestand tegen water en hitte

Carbon is bestand tegen water en zuurstof en roest niet. Daarvoor kan het ook gebruikt worden om producten van te maken die veel met water in contact komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kano of surfplank. Behalve dat het goed bestand is tegen water is carbon (zeker in combinatie met kunsthars) licht zodat het ook makkelijk hanteerbaar is.

Kan tegen een stootje

Carbon wordt veel gebruikt voor verschillende sportartikelen maar je vindt het ook veelvuldig terug in de auto-industrie en de luchtvaart. Daarnaast kent het speciale toepassingen voor orthopedische producten. Ook hierbij geldt dat het lichte gewicht een grote rol speelt. Als je een dergelijk product nodig hebt is het natuurlijk niet handig als dit enorm zwaar is. Daarnaast is het ook nog eens een stug materiaal dat tegen een stootje kan en niet makkelijk zal breken.

Kies voor de juiste variant

Er zijn verschillende soorten carbon in de handel waarbij het ene net wat meer geschikt is om een bepaald iets van te maken dan het andere. Kijk voor alle mogelijkheden en eigenschappen van de grondstof goed online rond en vraag extra informatie aan indien je er zelf niet uitkomt bij je keuze.