Het land van… Contracten!

Om vervelende verrassingen tussen jou en je handelspartner te voorkomen, worden er vaak contracten opgesteld. Hierin staan alle afspraken die met elkaar gemaakt zijn en hier zijn na ondertekening beide partijen mee akkoord gegaan. Zo kun je conflicten natuurlijk voorkomen. Er zijn echter heel veel verschillende soorten contracten, die je misschien niet altijd kent. Daarom is hier een overzicht! 

Verwerkersovereenkomst

Dit is een overeenkomst die je moet hebben binnen het domein van privacy. Enorm belangrijk wanneer er veel persoonsgegevens worden verwerkt binnen je bedrijf. Met de komst van de AVG-wet is het enorm belangrijk dat er zorgvuldig met deze gegevens wordt omgegaan en door het laten opstellen van de verwerkersovereenkomst weet je in ieder geval dat je op dit gebied goed zit. 

ZZP-modelovereenkomst

In deze overeenkomst maken twee partijen (een ZZP’er en een bedrijf) afspraken over de relatie die zij voor een bepaalde periode van tijd aangaan. Het is belangrijk om deze overeenkomst op te stellen als je voor een langere periode werkzaamheden gaat verrichten voor een bepaalde onderneming en vooraf zekerheid wilt over deze relatie, en als je regelmatig op projectbasis voor hetzelfde bedrijf wordt ingeschakeld. De ZZP-modelovereenkomst geeft jou als ZZP’er dus enorm veel zekerheid!

Contracten vertalen, updaten of controleren

Het kan natuurlijk zo zijn dat je zelf al een contract hebt opgesteld, maar dat je nog niet helemaal zeker weet of het contract nou helemaal klopt. In dit geval kun je bij VeiligDoen, een juridisch adviesbureau, je contract of overeenkomst laten controleren en updaten. Zo weet je in ieder geval zeker dat je contract rechtsgeldig is! Ook als je je contract naar een andere taal wilt vertalen, ben je bij VeiligDoen aan het juiste adres.